RISE Project, dezvăluiri despre cum dirijează Dragnea PSD

0

RISE Project dezvăluie o discuţie de pe grupul de WhatsApp al PSD din noaptea în care a fost aprobată OUG 13, în cursul căreia Liviu Dragnea cere ca preşedinţii de organizaţii să se pregătească pentru ”un miting pentru apărarea României”.

Florin Iordache, ministrul Justiţiei, anunţă Ordonanţa 13 care modifică Codul Penal. În faţa Guvernului, protest până târziu. Liviu Dragnea tace public. Dar încinge lucrurile pe grupul WhatsApp al comunicatorilor PSD. El şi dispozitivul de partid plănuiesc contramanifestaţii încă din noaptea dintre 31 ianuarie şi 1 februarie, scrie RISE Project, care dezvăluie acea discuţie:

Liviu Dragnea: „Marian Neacşu. Vorbiţi deja din seara asta cu preşedinţii de organizaţii să ne pregătim de un miting pentru apărarea României”.

„Oamenii ne-au adus aici prin vot masiv! Nu mai fac faţă la mesaje… Vor să fie alături de noi! Sunt conştienţi că se încearcă o lovitură de stat. Cum spuneam, şarpele veninos e cel mai periculos. Vă rog, să-i retezăm odată capul! Să eliberăm ţara asta de HIDRA!”, îl completează deputatul Liviu Pleşoianu pe Dragnea un minut mai târziu, la 00:19, 1 februarie.

Pleşoianu reprezintă PSD în relaţia cu UE.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, şi fostul ministru al Educaţiei Ecaterina Andronescu sunt de acord. Vor fapte.

Firea, la 00:19: „Suntem prezenţi! Nu se mai poate! Trebuie să apărăm România!”

Imediat, la 00:20, Ecaterina Andronescu: „Da, să apărăm România!”

Foştii miniştri de la Sănătate şi Mediu, Nicolae Bănicioiu şi Rovana Plumb, sunt pe aceeaşi lungime de undă: „Corect!” / „Da!” Şi ei susţin ideea unei contramanifestaţii.

Codrin Ştefănescu aştepta de mult: „În sfârşit!!!  ”.

La ora 00:21, Liviu Dragnea lansează ordinul: „Organizaţi-vă!”

Codrin Ştefănescu e pregătit: „Începem de acum! Trebuie doar să decizi unde îl organizăm şi când!”.

Dar cu grijă, revine Dragnea: „Vreau să atrageţi toţi membrii de partid, fără Chirica de la Iaşi. Că e omul SIE. Nu v-am zis până acum. Şi câte spune în stânga şi-n dreapta, instigă.”

Doina Pană, fost ministru la Mediu, vede lucrurile în perspectivă: „Da, un miting uriaş! Să nu-ncapă comparaţie cu numărul lor de participanţi”

E trecut bine de miezul nopţii, ora 01:20, Ordonanţa 13 se publică în Monitorul Oficial.

Între timp, Aurelia Cristea, fost deputat PSD, criticase partidul pe Facebook: „Ceauşescu a fost mic copil, şi el lucra pentru propăşirea neamului, vă amintiţi, dragi prieteni? Suntem datori să veghem ca acele vremuri să nu se mai întoarcă! Paşnic, fără violenţă! #DemocratiaTrebuieAparata.” Europarlamentarul PSD,Sorin Moisă dă like.

Liviu Dragnea intervine la 01:46 cu o captură de ecran: „Vedeţi şi like-ul d-lui Sorin Moisă.”

Ecaterina Andronescu: „Incredibil!!!”

Lui Dragnea nu-i scapă nimic. Nici Corina Creţu, comisar european, prinsă şi ea cu un like nepotrivit la postările Aureliei Cristea. E ironic: „draga noastră Corina”.

„Poftimmmm? Şi dna comisar????”. Anei Birchall nu-i vine să creadă.

După cinci zile, în 5 februarie, la Palatul Cotroceni apare contramanifestaţia. Codrin Ştefănescu dă alarma pe Facebook şi mobilizează aproape 1.500 de oameni. PSD nu şi-o asumă oficial.

Nu apărau doar România, ci numele şi sumele despre care nu vorbesc la televizor.  Adică, brigada lui Dragnea, motorul financiar al partidului susţine RISE Project, scriind şi despre legăturile financiare din PSD.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.