Noi modificări la legea salarizării

0

Ministrul Muncii detalii de ultimă oră despre legea salarizării. Lia Olguţa Vasilescu a declarat că legea va fi votată săptămâna viitoare şi că vor exista creşteri chiar şi de peste 100% pentru unii bugetari cu salarii foarte mici.

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a declarat că, după intrarea în vigoare a noii Legi a salarizării, aproximativ 60% dintre salariile bugetarilor vor avea creșteri și mai mari de 100%, iar aproximativ 3% dintre salarii vor scădea.

„Aproximativ 60% dintre salarii vor avea creșteri și mai mari de 100%, este vorba de salariile care, la ora actuală, sunt foarte mici, în jurul salariului minim pe economie, iar de scăzut vor scădea aproximativ 3% dintre salarii, deoarece erau atât de mari, încât ceilalți bugetari nu puteau să le prindă din urmă, nici măcar în anul 2022, chiar dacă aveau o creștere progresivă a salariului. Este vorba de salarii care sunt în jurul a 12.000 și chiar mai mari, pânâ la 20.000. Dacă le vom lăsa așa, disfuncționalitățile ar continua și după anul 2022″, a declarat Olguța Vasilescu.

„Sunt cateva categorii de bugetari care au primit luna această majorari. Ma refer la mediu, armata, politie. Anul viitor din ianuarie sigur toata lumea intra cu 25%. Toti bugetarii vor avea o crestere minima de 25%. Cei din sanatate si din educatie vor avea o crestere mai mare”, a declarat Olguţa Vasilescu.

Eventuala etapizare a creșterilor salariale depinde de amendamentele pe care le va aproba sau nu Parlamentul la Legea salarizării, a afirmat marți premierul Sorin Grindeanu.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, a vorbit despre o posibilă etapizare a creşterilor salariale prevăzute în Legea salarizării unitare, iar premierul Sorin Grindeanu a subliniat, marţi, după o întâlnire avută la Ministerul de Interne, că o decizie în acest sens a fi luată de Parlament, după ce vor fi făcute toate calculele la Guvern pentru a putea fi estimată oportunitatea unei asemenea măsuri.

„Țin să îi mulțumesc public (ministrului Muncii, n.r.) pentru implicarea pe care o are (…) din perspectiva aprobării în Parlament — probabil săptămâna viitoare, în Camera Deputaților, dacă se va păstra acest calendar — a Legii salarizării. Țin legătura cu dânsa. Important e să vedem anvelopa finală, după ce se aprobă sau nu eventuale amendamente, să facem calculele și să vedem după aceea cum vom face. Poate etapizat, poate nu. E în funcție și de ce aprobă Parlamentul, Parlamentul e suveran”, a subliniat Sorin Grindeanu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.