Orban inundă PNL în promisiuni

0

Ludovic Orban, candidat la funcția de președinte al PNL, a declarat vineri la Craiova că, în opinia sa, din Partidul Național Liberal trebuie să dispară ceea ce se numește delict de opinie.

Orban a spus că el și mai ales cei care l-au susținut au avut de suferit de-a lungul timpului pentru acest lucru, iar dacă va fi ales președintele PNL în niciun caz nu va lua vreo măsură împotriva celor care au avut altă opțiune decât susținerea sa, informează Agerpres.

„După părerea mea, în PNL trebuie să dispară ceea ce există ca delict de opinie. Fiecare om are dreptul să se poziționeze așa cum crede, să își exprime opinia, să voteze cu orice candidat. Nu este o vină pentru nimeni că susține un anumit candidat, e dreptul fiecărui membru să aibă preferința lui. Și, dacă voi câștiga, eu care am avut de suferit de-a lungul timpului și mai ales cei care m-au susținut au avut de suferit pentru acest lucru, în niciun caz nu voi provoca niciun fel de represalii sau măsuri împotriva celor care au avut altă opțiune decât susținerea mea”, a declarat Ludovic Orban, într-o conferință de presă la Craiova.

El a susținut că, în această campanie internă, va lua legătura cu fiecare delegat în parte și nu se va mulțumi să vorbească doar cu lideri de filiale județene sau cu unul — doi parlamentari.

„Felul meu de-a face campanie, care datează din 1996-1997, este acela de a mă adresa personal fiecărui membru PNL care urmează să participe la luarea unei decizii. Sigur că avem, conform statutului, procedura ca o filială să decidă prin votul secret al colegiului director județean susținerea uneia sau a mai multor candidaturi. În schimb, tot în statut se spune că acest vot nu este imperativ și că fiecare delegat la congres votează secret, conform propriei conștiințe, propriei evaluări, propriului discernământ și propriei viziuni asupra viitorului PNL. Din acest motiv eu nu mă mulțumesc, cum sunt alții, să vorbească numai cu președinți de filială sau cu unul — doi parlamentari. Voi lua legătura cu fiecare delegat pentru a-i spune într-o discuție între patru ochi sau între două urechi ce argumente am pentru a fi ales”, a spus Ludovic Orban, care și-a prezentat în cadrul PNL Dolj programul politic cu privire la viitorul partidului în încercarea de a-i convinge pe liberalii doljeni să îi susțină moțiunea la Congresul PNL din 17 iunie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.