Totul despre procesul FCSB la TAS

Cristian Jura poate fi unul dintre judecătorii care vor analiza dosarul pe Steaua îl va depune la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne în privința câștigătoarei Ligii 1.

Cristian Jura a explicat pe larg procedura pe care trebuie să o urmeze Steaua pentru a depune dosarul.

„Un caz se poate judeca în maximum o lună. Să nu-și închipuie nimeni că se poate judeca peste noapte. Procedura e în felul următor: fiecare echipă poate să-și aleagă propriul judecător. Noi avem două părți, iar fiecare dintre cele două echipe se uită pe lista de arbitri pe care sunt și eu și alege un arbitru. Propune un arbitru. Cel de-al treilea arbitru e propus de TAS. Și așa se constituie completul.

Steaua sau echipele care merg acolo au posibilitatea să fie judecate de un singur arbitru. Pot merge pe un complet de 3 sau pe un singur arbitru. În general, în cazurile mai complicate se merge pe un complet de 3 arbitri. Speța de față mi se pare foarte delicată. Discutăm de o situație în care s-a ajuns din cauza interpretării unui singur cuvânt.

În primă fază se trimite dosarul la Lausanne în 5 exemplare, apoi se trimite către partea acuzată, după care încep audierile. Avem parte de puncte de vedere din ambele părți. Eu sunt convins că toate părțile vor veni cu artileria și cu aviația necesare”, a declarat Cristian Jura la Dolce Sport.

Cristian Jura susține că în acest dosar poate interveni și UEFA pentru a grăbi lucrurile: „TAS poate cere un punct de vedere al UEFA, dacă există un termen până când trebuie să ne pronunțăm. În mod normal, UEFA n-are ce căuta în acest litigiu. Până la urmă e un litigiu din România, cu echipe din România”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.