Topul celor mai sigure mașini

Share:

Până nu demult avionul părea cel mai sigur mijloc de transport, însă tragediile din ultima perioadă i-a făcut pe mulți să opteze pentru mașini chiar și atunci când distanțele sunt unele considerabile. Un raport al Insurance Institute for Highway Safety, a identificat 11 modele de masini in care, in patru ani, nu s-a inregistrat niciun deces, in cazul in care au fost implicate in accidente. 

Raportul a fost realizat pe baza datelor oficiale guvernamentale referitoare la accidentele rutiere care au avut loc in SUA intre anii 2012 si 2015.Astfel, in urma analizei accidentelor produse in aceasta perioada, au fost identificate 11 modele de masini (in special SUV-uri) in care nimeni nu a murit, scrie bugetul.ro.

Aceste modele sunt: Audi Q7, Volkswagen Tiguan, Toyota Tacoma, Mazda CX-9, Audi A6, Jeep Cherokee, BMW 535i/is, BMW 535xi, Lexus RX 350, Lexus CT 200h si Mercedes-Benz GLE-class.

Dupa cum se observa, cele mai multe dintre ele sunt SUV-uri sau masini mari. Potrivit aceluiasi raport, cele mai multe victime ale accidentelor rutiere provin din masinile de mici dimensiuni. Explicatia tine de fizica.

Specialistii sustin ca daca intr-un accident sunt implicate doua masini care au obtinut acelasi punctaj la testul de siguranta, este foarte probabil ca ocupantii masinii mai mici sa aiba cel mai mult de suferit in urma incidentului.In mod evident, aceasta este doar o statistica si nu o regula.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.