Bani mai puțini pentru salariile din Sănătate și Educație

Ședința comisiei de muncă din Camera Deputaților s-a amânat în această dimineață pentru ca miniștrii Olguța Vasilescu și Viorel Ștefan să refacă toate calculele în ceea ce priveşte majorarea salariilor românilor. După amendamente votate, se pare că nu mai sunt bani pentru majorări de 100% în Sănătate și 50% în Educație.

Potrivit unor surse politice, ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, și ministrul Finanțelor, Viorel Ștefan, au avut o întâlnire marți dimineața pentru a calcula impactul noilor amendamente depuse la legea salarizării. Cei doi ar fi ajuns la conculzia că nu există resurse bugetare pentru susținerea tuturor prevederilor existente în varianta actuală a legii.

Prin urmare, creșterile salariale de 100% din Sănătate ar urma să nu mai fie aplicate de la 1 ianuarie 2018, ci să se aplice etapizat, la fel ca în alte domenii. O situație similară ar fi și la Educație. Cele două sectoare ar urma să beneficieze de creșterea de 25% aplicată în toate sectoarele, de la 1 ianuarie 2018, iar majorările ulterioare să fie făcute până în 2022.

O întâlnire între ministrul Finanțelor și premierul Grindeanu are loc la această oră. Ședința Comisiei de muncă a Camerei Deputaților urmează să înceapă la ora 14.00.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.