FRF și LPF, „avocatele” Viitorului la TAS

Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, a declarat, luni, că FRF și LPF sunt pregătite să apere la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, într-un proces cu FCSB, faptul că FC Viitorul este campioana României.

„Viitorul Constanța este campioana României, ediția 2016-2017, iar Pandurii Târg Jiu și ASA Târgu Mureș au retrogradat. Acesta este clasamentul final omologat de Comitetul Executiv. Este un drept al clubului FCSB de a merge la TAS. Federația Română de Fotbal și LPF sunt pregătite 100% pentru a apăra ceea ce s-a stabilit pe teren și anume că FC Viitorul est campioana României. Nu cred că vom avea același avocat cu Liga la TAS. Cred că ne vom face apărarea separat. Nu am luat încă decizia, o vom lua mâine sau poimâine”, a spus Burleanu.

Acesta a menționat că FRF transmite în cursul acestei zile lista echipelor românești care vor participa în ediția viitoare a cupelor europene, iar printre acestea nu se regăsește și FC Voluntari. Câștigătoarea Cupei României dorește să participe în Europa League, dar nu deține licență. „FRF trimite azi la UEFA lista cu echipele care vor reprezenta România în cupele europene. FC Voluntari nu este pe această listă în momentul de față. Dar eu nu mă pot antepronunța, doar Comisia de Licențiere poate decide acest lucru”, a afirmat Burleanu la finalul Comitetului Executiv de luni.

Comitetul Executiv al Federației Române de Fotbal a omologat în ședința sa de luni clasamentul Ligii I, ediția 2016-2017, cu FC Viitorul campioană.

În aceste condiții, gruparea FCSB se va adresa Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne (TAS) unde speră să câștige titlul la masa verde în baza unor neclarități din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) privind departajarea a două echipe în caz de egalitate la puncte. TAS trebuie să soluționeze cazul FCSB versus FRF-LPF-FC Viitorul până în 14 iulie, dată când UEFA va organiza tragerea la sorți a turului 3 preliminar al Ligii Campionilor.

Reprezentanții FCSB doreau omologarea clasamentului play-off-ului în ședința Comitetului Executiv din 26 mai, pentru a avea mai mult timp să pregătească acțiunea la TAS, însă forul de conducere al FRF a respins solicitarea pentru a aștepta încheierea ultimului meci al ediției 2016-2017 a Ligii I, ASA Târgu Mureș — CSM Poli Iași, scor 1-1, din cadrul ultimei etape a play-out-ului.

Echipa FCSB a pierdut titlul de campioană în ediția 2016-2017 a Ligii I în fața echipei FC Viitorul Constanța. FC Viitorul a încheiat cu același număr de puncte în clasament ca FCSB, 44, dar departajarea s-a făcut în urma rezultatelor directe din play-off, echipa lui Hagi câștigând cu 3-1 pe teren propriu și remizând la București, 1-1.

Conducerea FCSB contestă câștigarea titlului de către FC Viitorul deoarece susține că Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF) prevede faptul că în calculul punctelor obținute în meciurile directe cu gruparea din Ovidiu se iau toate cele patru partide disputate în sezonul 2016-2017 și nu doar meciurile din play-off, așa cum menționează LPF. Finanțatorul clubului FCSB, Gigi Becali, a anunțat, la 13 mai, că formația sa este campioană, deși LPF a decernat titlul echipei FC Viitorul, precizând că va merge la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne pentru a se face dreptate.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.