Partidul lui Macron se impune în alegerile din diaspora

0

Partidul „La Republique en Marche!” (LREM) al președintelui Franței, Emmanuel Macron, s-a clasat pe primul loc în 10 din cele 11 circumscripții electorale pentru diaspora, unde alegerile legislative s-au desfășurat înaintea celor din țară, transmite Reuters după anunțul făcut de ministerul de externe de la Paris.

Deși mulți dintre cei 10 candidați ai LREM au obținut peste 50% din voturi în circumscripțiile respective, participarea redusă la vot impune organizarea turului al doilea. În singura circumscripție unde candidatul LREM nu s-a clasat primul, acesta s-a calificat totuși în turul al doilea.

În parlamentul actual, diaspora franceză este reprezentată de șase deputați de stânga și cinci de centru-dreapta sau conservatori, potrivit Agerpres.

Reuters observă că opțiunile francezilor stabiliți în străinătate nu sunt neapărat reprezentative pentru întregul electorat. În Franța, votul se va desfășura în două tururi, pe 11 și 18 iunie, pentru alegerea a 566 de deputați în Adunarea Națională. Președintele Macron speră ca LREM să obțină majoritatea, pentru a-i permită să pună în practică un program de reforme.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.