Al Jazeera, ţinta unui atac cibernetic

Reprezentanţii Al Jazeera au anunţat joi noaptea că încearcă să oprească un atac cibernetic masiv asupra televiziunii qatareze, care a lovit toate sistemele informatice, site-urile şi conturile de pe reţelele sociale. Acest atac cibernetic are loc după ce ţările arabe din zona Golfului au întrerupt relaţiile diplomatice cu regimul qatarez şi au condamnat televiziunea drept un instrument de propagandă al Dohei, transmite Reuters.

”Au existat tentative asupra securităţii cibernetice a Al Jazeera, dar noi le combatem şi în prezent toate entităţile noastre sunt operaţionale”, a declarat iniţial un angajat de rang înalt al televiziunii finanţate de Doha.

Ulterior, televiziunea a anunţat că şi-a închis temporar principalul site din motive de securitate, în urma atacului masiv asupra sistemelor informatice Al Jazeera.

Televiziunea este finanţată în principal de regimul qatarez, unul dintre cele mai bogate din regiunea Golfului Persic.

La începutul săptămânii, o alianţă de ţări arabe condusă de saudiţi a anunţat întreuperea relaţiilor diplomatice cu regimul qatarez şi suspendare legăturilor terestre, maritime şi aeriene, o decizie care a reprezentat o mare lovitură pentru economia şi companiile din Qatar.

Arabia Saudită, Bahrain, Emitatele Arabe Unite, Egipt şi Yemen  au decis la începutul acestei săptămâni să întrerupă relaţiile diplomatice cu regimul qatarez, acuzându-l de destabilizarea regiunii şi sponsorizarea mai multor grupări teroriste, de la jihadiştii Statului Islamic, la Al-Qaeda, Frăţia Musulmană şi Hamas.

Ulterior, decizia a fost susţinută de guvernul recunoscut al Libiei, precum şi de insulele Maldive.

Doha dezminte vehement că finanţează grupări teroriste şi a condamnat blocada impusă de vecinii arabi, susţinând că acuzaţiile aduse sunt lipsite de orice bază în realitate.

Este al al treilea atac cibernetic care vizează în ultimele 14 luni televiziunea Al Jazeera.

În prezent, site-ul în limba engleză al televiziunii pare să funcţioneze în continuare.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.