Grindeanu îl somează pe ministrul Justiției

Share:

Premierul Sorin Grindeanu i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să găsească „procedura rapidă” pentru punerea în acord a Codului penal și a Codului de procedură penală cu recenta decizie a Curții Constituționale a României privind pragul în cazul abuzului în serviciu.

„A avut loc o dezbatere la nivel național în ultimele luni, avem și o decizie a Curții Constituționale dată în urmă cu câteva zile de care trebuie să ținem cont. Eu vă rog să vedeți care este procedura rapidă prin care ținem cont și de această decizie a Curții Constituționale, care este obligatorie (…) și care trebuie pusă în acord cu Codul de procedură penală și cu Codul penal. De aceea, (…) am decis să retragem astăzi de pe ordinea de zi proiectul inițial, care nu ținea cont de această decizie a Curții Constituționale, să așteptăm publicarea acestei decizii și după aceea, printr-un proces transparent, cât se poate de larg, să venim cu următorul proiect”, a declarat Grindeanu la începutul ședinței de Guvern de vineri.

Joi, la Paris,  premierul Sorin Grindeanu a precizat că decizia CCR privind pragul în cazul abuzului în serviciu va fi transpusă printr-un proiect de lege, care va primi avizul Guvernului și va fi transmis apoi Parlamentului.

Curtea Constituțională a decis marți că este la latitudinea Parlamentului să impună un prag în cazul abuzului în serviciu, după ce a discutat excepția de neconstituționalitate a unui articol din Codul penal care reglementează infracțiunea de abuz în serviciu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.