Iohannis, primit vineri de Trump la Casa Albă

Share:

Președintele Klaus Iohannis se întâlnește vineri, la Washington, cu omologul său american, Donald Trump, și cu secretarul de stat american Rex Tillerson, potrivit agendei anunţate de Administraţia Prezidenţială.

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni vineri, la ora locală 12.40 (19.40 ora României), la Departamentul de stat, cu secretarul de stat Rex Tillerson.

La ora locală 14.00 (21.00 ora României) va fi primit la Casa Albă de omologul său american, Donald Trump, cu care va avea convorbiri tete-a-tete și oficiale.

Vizita la Casa Albă va dura o oră, dintre care 10 minute vor fi dedicate unei întâlniri tete-a-tete în Biroul Oval.

Ulterior, șeful statului va susține o declarație de presă la sediul Ambasadei României la Washington.

Șeful statului, Klaus Iohannis, a declarat miercuri că întâlnirea pe care o va avea vineri cu președintele SUA, Donald Trump, va avea un impact pozitiv major asupra publicului din România, dar și asupra comunității românești din Statele Unite.

„Sunt fericit să pot împărtăși povestea noastră de succes președintelui Trump, vineri, când vom avea convorbiri la Casa Albă. Întâlnirea noastră va fi importantă nu numai la nivel politic, ci va avea un impact pozitiv major asupra publicului român de acasă, asupra comunității românești din SUA, asupra comunităților de afaceri din țările noastre și asupra tuturor celor care au depus eforturi (…) pentru a face relația noastră mai solidă”, a afirmat Iohannis în cadrul dezbaterii ’20 Years After — The Relevance of the Romanian — U.S. Strategic Partnership in the Current International and Security Context’, organizată de Heritage Foundation.

Administrația Prezidențială arăta într-un comunicat transmis, săptămâna trecută, că întrevederea celor doi înalți oficiali va fi un excelent prilej pentru a discuta perspectivele de aprofundare și extindere a Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, pe toate palierele relevante, inclusiv în contextul în care în acest an se împlinesc 20 de ani de la lansarea acestuia.

„Președintele Klaus Iohannis va aborda prioritățile de acțiune în cadrul relației bilaterale și va reconfirma angajamentul ferm al țării noastre de a rămâne un aliat predictibil, stabil și de încredere al Statelor Unite”, preciza Administrația Prezidențială.

Președintele Klaus Iohannis efectuează până vineri o vizită în Statele Unite ale Americii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.