Phenianul testează un nou tip de rachetă antinavă

Share:

Regimul de la Phenian a anunţat vineri că a testat cu succes un „nou tip” de rachetă antinavă. De asemenea, afirmă că rolul acestei arme este de a ataca „un grup inamic de cuirasate” care ameninţă Coreea de Nord, informează France 24.

Testul care a avut loc joi a fost efectuat în prezenţa liderului nord-coreean Kim Jong-Un, potrivit agenţiei publice de ştiri Korean Central News Agency.

„Rachetele de croazieră au detectat şi lovit cu acurateţe ţintele plutitoare din Marea de Est (Marea Japoniei, n.red)”, a mai spus KCNA, care a făcut referire şi la cele două portavioane americane, USS Carl Vinson şi USS Ronald Regean, care au participat săptâmâna trecută la un exerciţiu naval în regiune.

Forţele regimului de la Phenian au lansat joi ceea ce au părut a fi mai multe rachete de croazieră cu rază scurtă de acţiune, conform armatei sud-coreene, informează de Yonhap.

Regimul de la Phenian a efectuat mai multe lansări de rachete şi două teste nucleare de la începutul lui 2016, urmărind să se înarmeze cu o rachetă balistică intercontinentală capabilă să lovească SUA.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.