Firea, dată în judecată de USR

Share:

Uniunea Salvați România (USR) a depus o acțiune în instanță la adresa primarului general Gabriela Firea, pentru calomnie.

„În urma incidentelor petrecute la ședința Consiliului General al Municipiului București din 8 iunie 2017, în care mai mulți cetățeni au solicitat să asiste la ședință și au fost împiedicați de polițiștii locali să intre în sală, primarul Gabriela Firea a făcut declarații calomnioase la adresa USR, atât în media cât și prin intermediul comunicatului de presă oficial emis de municipalitate”, precizează USR într-un comunicat citat de Agerpres.

Potrivit USR, în calitatea ei de primar și funcționar public, Gabriela Firea „a diseminat informații mincinoase, deși cunoștea caracterul fals al acestora. Afirmațiile primarului sunt de natură să-i învrăjbească pe cetățenii Capitalei, de aceea este de condamnat faptul că tocmai primarul general, în exercitarea atribuțiilor sale, alege să creeze tensiuni în rândul populației, mințind cu bună știință”.

USR mai precizează că nu a avut niciun rol în aducerea cetățenilor respectivi la ședința consiliului, „în afara gestului făcut pe loc de către colegii Alexandru Gâdiuță și Ana Ciceală de a încerca să-i convingă pe polițiști să le deschidă ușa oamenilor. În acel moment, Alexandru Gâdiuță a fost agresat de către polițiști, la fel ca și cetățenii care aveau tot dreptul legal să asiste la ședință. Din filmările făcute de mai multe persoane din diverse unghiuri se poate vedea clar cine pe cine agresează”.

Şedinţa Consiliului General al Municipiului Bucureşti a fost întreruptă, joi, în urma unui scandal izbucnit după ce poliţiştii locali au împiedicat accesul mai multor cetăţeni, inclusiv reprezentanţi ai societăţii civile, care au vrut să intre la şedinţă. În urma scandalului, primarul general, Gabriela Firea, a părăsit şedinţa.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.