Firea vrea o femeie în fruntea Guvernului

Gabriela Firea a declarat, sâmbătă, la România TV, că nu îşi doreşte să devină premier, dar a precizat că şi-ar dori ca o femeie, fie din actualul Executiv, fie din grupul parlamentar al PSD să ajungă în postul de prim-ministru.

Gabriela Firea a precizat că nu intenţionează să abandoneze mandatul de primar pentru o funcţie la vârful admnistraţiei centrale. „Nici în ce priveşte prezidenţialele, nici în ce priveşte preluarea mandatului de premier nu se pune în discuţie sub nicio formă. Sunt un om corect care vrea să-şi ducă la bun sfârşit activitatea”, a spus primarul Capitalei adăugând că şi preşedintele PSD, Liviu Dragnea, îşi doreşte ca ea să-şi finalizeze proiectele pentru Bucureşti.

Gabriela Firea susţine că PSD nu duce lipsă de oameni capabili să preia funcţia de şef al Guvernului, însă ea ar prefera o femeie.

„Avem foarte mulţi colegi capabili, profesionişti, oneşti care pot să ocupe funcţia de prim-ministru. Eu mi-aş dori să fie tot o doamnă prim-ministru. Am mare încredere în capacitatea de muncă a femeilor, în loialitatea lor, în modalitatea în care ştiu să se organizeze şi în pragmatismul acestora. O femeie din actualul guvern sau din parlamentarii noştri… Mi-aş dori. Sunt sigur că am colabora foarte bine”, a mai spus Firea.

Gabriela Firea a mai vorbit despre proasta colaborare a Primăriei Capitalei cu Guvernul, unde proiectele „se lovesc de un zid”, şi a explicat ce a vrut să spună atunci când a afirmat că a colaborat mai bine cu Guvernul condus de Dacian Cioloş.

Firea a spus că se aştepta la un altfel de mesaj din partea premierului în privinţa problemelor cu care se confruntă Capitala. Mai mult, primarul Bucureştiului a spus şi ce ar fi făcut dacă ar fi fost în locul prim-ministrului.

„La strigătul disperat al Primarului General în legătură cu problemele foarte grele ale Capitalei şi care nu pot să fie rezolvate doar din bugetul local, premierul a răspuns, din punctul meu de vedere, nepotrivit. Dacă aş fi fost prim-ministru şi l-aş fi auzit pe primar că ridică nişte probleme, nu aş fi transmis un mesaj primarului general, ci aş fi transmis bucureştenilor faptul că sunt preocupat ca premier de problemele Capitalei, că voi face în aşa fel încât miniştrii de linie sau secretarii de stat care nu se ocupă suficient de rezolvarea acestor probleme să fie mai activi, iar cei care nu ştiu ce responsabilităţi au să şi plece. Acest tip de mesaj îl aşteptam, un mesaj pentru Capitală”, a declarat Gabriela Firea.

Primarul Capitalei explică şi faptul că a spus „la necaz” că a colaborat mai bine cu Guvernul tehnocrat decât cu cel al coaliţiei PSD-ALDE

„A fost o expresie spusă la necaz pentru că de la tehnocraţi nu aveam nicio aşteptare pentru că de câte ori le solicitam ceva în folosul Capitalei, ori nu răspundeau nimic, ori răspundeau negativ. În momentul în care de jumătate de an avem Guvernul nostru toate solicitările noastre se izbesc de refuz”, a spus edilul Capitalei.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.