MiG 21, prăbușit la Constanța

0

Un avion MiG 21 s-a prăbuşit luni în judeţul Constanţa, informează Ministerul Apărării Naţionale. Pilotula fost preluat în stare conştientă şi dus la spital. Aparatul se întorcea dintr-o misiune de antrenament, când când pilotul a raportat prin staţie „o defecţiune majoră la motor”, după care s-a catapultat.

Pilotul avionului MiG 21 LanceR care s-a prăbuşit în judeţul Constanţa va fi transferat de la Spitalul Judeţean la Spitalul Militar din Bucureşti, el urmând să fie preluat de o aeronavă militară de pe Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Constanţa, starea de sănătate a pilotului, în vârstă de 35 de ani, este bună, el având un traumatism de coloană vertebrală şi fiind conştient.

Pilotul va fi transferat la Spitalul Militar din Bucureşti în cursul zilei de luni, el urmând să fie preluat de o ambulanţă de la SJU Constanţa şi dus la Aeroportul ”Mihail Kogălniceanu”, de unde va fi luat de o aeronavă militară.

Conform unui comunicat al MApN, locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilot pe o aeronavă MiG 21 LanceR a Forţelor Aeriene Române, s-a catapultat luni, în jurul orei 11.15, în apropiere de aeroportul Mihail Kogălniceanu, în zona localităţii Nazarcea, judeţul Constanţa, în timpul executării manevrelor de aterizare.

El a fost recuperat, i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat pe cale aeriană la Spitalul Judeţean Constanţa.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.