Guvernul, interzis la ordonanțe pe perioada verii?

0

Comisia juridică a Senatului a amânat, în şedinţa de marţi, discutarea proiectului de lege de abilitare a guvernului de a emite ordonanţe pe perioada vacanţei parlamentare, pe motiv că nu toate amendamentele au fost studiate de senatorii jurişti.

„Am primit în ultima oră mai multe propuneri de la diverse ministere, de amendare a textului iniţial. N-am apucat să ne uităm pe ele, n-am apucat să le distribui tuturor comisiilor. V-aş propune să amânăm discuţia pentru mâine la ora 12, de principiu sau luni la ora 10, să vedem când facem următoarea şedinţă a Comisiei juridice. Cu scuzele de rigoare, dar cred că este interesul tuturor să avem actul normativ fără discuţii. Am avut o experienţă în iarnă, aşa că aş prefera să nu fie discuţii pe text. Dacă mai aveţi ceva amendamente de depus, rugămintea e să le lăsaţi acum ca să putem să le distribuim colegilor, să vedem în ce măsură ele se încadrează în limitele Constituţiei”, a spus preşedintele Comisiei juridice, senatorul PSD Robert Cazanciuc.

În luna ianuarie, PNL a atacat la Curtea Constituţională o astfel de lege, pe motiv că ordonanţele simple sau de urgenţă nu trebuie să transforme Parlamentul într-o anexă a guvernului.

Contestaţia a fost respinsă de Curte.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.