Soluția lui Dragnea pentru demiterea lui Grindeanu

Share:

Criză politică, cadou de ziua preşedintelui Iohannis: Liviu Dragnea, preşedintele PSD, i-ar fi cerut demisia premierului Sorin Grindeanu, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu acesta şi cu membri din Executiv, luni seară, la sediul partidului din Băneasa, potrivit România TV şi News.ro, care citează surse politice. Sorin Grindeanu a refuzat să plece de bună voie de la Palatul Victoria.

Liviu Dragnea şi Sorin Grindeanu au avut o nouă întâlnire marţi după-amiază, a doua în ultimele 24 de ore, premierul nu şi-a schimbat decizia de a rămâne în funcţie.
Discuţiile dintre cei doi ar fi avut loc în sediul din Băneasa, potrivit unor surse politice. Dragnea a convocat pentru miercuri CExN al PSD, unde se vor lua o serie de decizii ca urmare a finalizării Raportului de evaluare a activităţii Guvernului. Dragnea ar lua în calcul schimbarea întregului Cabinet Grindeanu, prin retragerea sprijinului politic de către CExN, susţin sursele citate.

Soluţia găsită de conduceresa PSD la refuzul premierului Sorin Grindeanu de a-şi da demisia este ca membrii PSD ai Guvernului să se prezinte cu demisiile scrise la şedinţa Comitetului Executiv de miercuri, lăsându-l astfel astfel pe Grindeanu premier fără cabinet.

De altfel, au fost miniştri care au spus deja că nu e nicio problemă pentru ei să-şi dea demisia, atâta vreme cât au fost numiţi pe funcţia respectivă.

Sorin Grindeanu a refuzat să plece de bună voie din funcţia de premier.

Evaluarea miniştrilor Cabinetului Grindeanu în cadrul PSD, încheiată duminică, vine în spirijinul ideii de remaniere: nu mai puţin de 20 de miniştri au picat testul de evaluare şi doar trei au trecut: Carmen Dan, ministrul de Interne, Petre Daea, ministrul Agriculturii, şi Lia Olguţa Vasilescu, ministrul Muncii.

În cadrul discuţiilor care au avut loc la sediul PSD, luni seară, Liviu Dragnea i-ar fi reproşat lui Sorin Grindeanu întârzierile aplicării unor măsuri din programul de guvernare, printre care neimplementarea Fondului Suveran de Dezvoltare şi Investiţii şi i-ar fi cerut demisia spunându-i că îi va retrage spijinul politic, au precizat sursele citate de News.ro.

De altfel, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, declara, duminică seară, că nu este exclusă o schimbare a Guvernului în ansamblul său, în cazul în care partidul va ajunge la concluzia că acest lucru este necesar, Dragnea precizând că nu este o variantă pe care să o dorească.

Întrebat dacă este posibilă schimbarea Guvernului, Liviu Dragnea a răspuns: ”Încă nu ştiu. Eu nu vreau să ajungem la această soluţie (…) Dacă o să ajugem la concluzia că n-avem altă variantă, o să propunem şi pe asta, dar eu nu vreau să ajungem acolo.”

La o întrebare privind reacţia partidului în cazul în care Sorin Grindeanu va refuza să demisioneze, în pofida unei eventuale decizii a PSD, Dragnea a răspuns: ”Nici n-am văzut unde e soba, unde e drobul de sare şi vorbim de drobul de sare de câteva zile (…) Nu cred că Sorin Grindeanu va proceda ca Radu Vasile. Nu cred că se va ajunge acolo dar, repet, nu ştiu dacă se va propune lucrul ăsta”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.