Boc: Alegerile din 2009 nu au fost fraudate!

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat miercuri, la Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din anul 2009, că alegerile nu au fost fraudate. De asemenea, Boc a mai spus că fostul ministru Gabriel Oprea a fost performant, iar fostul șef al SRI George Maior a reprezentat „un pilon de stabilitate” instituțională.

Emil Boc a declarat, după audieri, că în opinia lui alegerile din 2009 nu au fost fraudate.”Am fost foarte clar ca alegerile din 2009 nu au fost fraudate si nici nu aveau cum. In fiecare sectie erau sase observatori de la partidele impotriva PDL si unul de la PDL. Toate aceste procese verbale au fost semnate de cei şapte”, a declarat Emil Boc.

De asemenea, el a precizat că nu ştiede întâlnirea de la Gabriel Oprea acasă, dar că oricum aceasta nu putea modifica rezultatul alegerilor.

„Nu am cunostinta despre intalnire, dar nu putea modifica rezultatul votului”, a spus Emil Boc.

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a declarat miercuri, la Comisia de anchetă privind alegerile prezidențiale din anul 2009, că alegerile nu au fost fraudate.

„Ministrul Oprea a fost un ministru performant și în baza aceasta l-am apreciat. A fost un ministru care și-a respectat angajamentele din programul de guvernare, un om care un cuvânt dat în Guvern l-a respectat și și-a dus la îndeplinire mandatul pe Ministerul Apărării Naționale. La fel, colaborarea instituțională exista în materia legală între Guvern și SRI, a fost impecabilă. (…) Consider că domnul Maior, în perioada în care a deținut această funcție, a fost un pilon de stabilitate instituțională și de creștere a prestigiului instituției în relațiile interne și internaționale”, a spus Emil Boc, potrivit Agerpres.

El a afirmat că întâlnirile cu șeful SRI se rezumau doar la reuniunile CSAT.

Întrebat dacă în cazul în care ar fi știut despre întâlnirea din casa lui Gabriel Oprea l-ar mai fi cooptat pe acesta în Guvern, Emil Boc a răspuns: „Dumneavoastră știți că în politică nu discutăm dacă și cu parcă, lucrurile se întâmplă pur și simplu pe baza datelor pe care le ai la momentul în care iei o decizie”.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.