Starea pilotului MiG-ului prăbușit este bună!

0

Evoluția postoperatorie a pilotului care s-a catapultat luni dintr-un avion militar în județul Constanța este favorabilă, acesta fiind echilibrat hemodinamic și respirator, informează reprezentații Spitalului Universitar de Urgență Militar Central „Carol Davila”.

„Pacientul este bine postoperator, evoluție favorabilă, echilibrat hemodinamic și respirator, conștient, cooperant. Încă nu a fost transferat din secția ATI. Este evaluat zilnic din punct de vedere neurochirurgical, neurologic și pneumologic’, afirmă sursa citată.

Pacientul continuă tratamentul pentru profilaxia durerii și a ulcerului de stres și antibioterapie.

„Se menține gradul de motricitate la nivelul picioarelor. Nu a necesitat transfuzie de sânge. Au început procedurile de kinetoterapie și mobilizare în pat”, susține aceeași sursă, care precizează că pilotul beneficiază de consiliere psihologică și are suportul familiei.

Pilotul avionului MiG 21 LanceR prăbuşit în Constanţa a fost operat, marţi, timp de peste patru ore. Medicii i-au montat opt şururburi de titan în coloană, păstrându-i coloana integră. Şeful secţiei de neurochirurgie din Spitalul Militar, Marian Mitrică, a spus că operaţia a fost una reuşită şi că speră ca pilotul să-şi revină complet în decurs de două-trei luni.

Locotenent-comandorul Adrian Stancu, pilotul avionului MiG 21 LanceR care s-a prăbuşit luni a fost transportat luni la Spitalul Militar unde i s-au făcut investigaţii complete şi a fost operat. Un MIG 21 Lancer s-a prăbuşit între Nazarcea şi Culmea, din judeţeul Constanţa. Pilotul s-a catapultat înainte de prăbuşirea aeronavei. MIG-ul aparţine Forţelor Aeriene Române şi efectua o misiune de antrenament, aparţinând Forţelor Aeriene Române.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.