Totul despre Festivalul Culturii Indiene

0

Festivalul Culturii Indiene în România se va desfășura, între 16 și 18 iunie, la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”, sub înaltul patronaj al Ambasadei Indiei.

Acesta face parte din festivalul „Namaste India”, organizat de Centrul Cultural „Rabindranath Tagore” în perioada 12 — 25 iunie, în multiple locații din București, eveniment care își propune să devină anul acesta o punte de legătură între cultura indiană și alte culturi ale lumii — română, franceză, engleză, pakistaneză, africană — prin spectacole, proiecții de film, expoziții, ateliere, workshopuri și întâlniri, informează un comunicat al organizatorilor transmis Agerpres.

Ediția din 2017 a festivalului va explora dimensiuni importante ale culturii naționale și internaționale în cadrul mondial actual, aflat sub semnul globalizării și al migrațiilor: ideea de identitate națională, valori culturale, tradiție și continuitate, revalorizare culturală, colaborări interculturale, apartenență și rădăcini, incluziune socială.

„Activitățile din festival oferă participanților șansa de a descoperi cultura indiană, valorizând în același timp propria noastră cultură, perioada aleasă pentru desfășurarea evenimentului incluzând două zile importante pentru identitatea națională a fiecăreia din cele două țări: Ziua Internațională Yoga, recunoscută oficial de ONU în 2014 (21 iunie) și celebrată la nivel mondial, și Ziua Internațională a Iei (24 iunie), sărbătorită cu mult entuziasm în țară și în comunitățile de români din diaspora”, precizează sursa citată.

Târgul de produse tradiționale, artizanii cu țesături specifice regiunii Gujarat, spectacolele de muzică și dans, lansările de carte, pictura cu henna, cursurile de yoga, consultațiile medicale oferite de un specialist în Ayurveda, cursurile de hindi și sanscrită, atelierele de creație pentru copii și adulți, precum și degustările de produse gastronomice aromat-condimentate vor aduce vară indiană în satul românesc.

De asemenea, sâmbătă, 17 iunie, de la ora 15,00, vor fi vernisate expozițiile de fotografie „Sacred India” & „Archiva” ale artistului Amit Pasricha, organizate cu susținerea Consiliului Indian pentru Relații Culturale.

„Începând cu ora 16,30, puteți participa la o ceremonie oficială în prezența Excelenței sale, dr. A.V.S. Ramesh Chandra, ambasadorul Indiei în România, urmată de spectacolul de dans clasic ‘Kathak&Amour’, prezentat de Namrrta Raai, și concertul susținut de Side Partition, trupă britanică de pop-rock fusion, formată din tineri indieni, pakistanezi și englezi”, se mai arată în comunicat.

Duminică, 18 iunie, India întâlnește Africa într-un concert de bansuri și djembe.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.