Inovații care revoluționează lumea medicinei

0

Tehnologia nu doar că ne schimbă viaţa, dar ne-o şi salvează. Ultimele inovaţii din medicină au fost prezentate, zilele acestea, la Bucureşti, la cel mai mare festival din Europa de Est dedicat tehnologiei. De la operaţii chirurgicale realizate virtual oriunde în lume, până la organe umane scoase la imprimantă, toate vor revoluţiona lumea în următorii ani.

Un britanic a revoluţionat lumea medicală prin invenţia sa: o imagine virtuală cu ajutorul căreia poate să asiste la operaţii oriunde în lume.

Nu peste mult timp, realitatea virtuală ar putea înlocui o mare parte din munca medicilor de astăzi.

În curând, medicii vor putea să exerseze intervenţii chirurgicale în mediul virtual, fără să folosească pacienţi în carne şi oase.

Chiar la început de vară, o echipă de medici a lansat plasturele minune: un dispozitiv care, cu ajutorul unei aplicaţii, arată cât de afectaţi suntem de razele ultra-violete.

Tot cu ajutorul unei aplicaţii, vom putea scana aluniţele de pe corp, pentru a vedea dacă suntem predispuşi la cancer de piele. Unele probleme medicale de astăzi nu vor mai exista în viitor. O parte dintre ele sunt rezolvate chiar de români.

Toate aceste inovaţii au fost prezentate zilele acestea la cel mai mare festival de tehnologie din Estul Europei.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.