Robert Sighiartău, noul secretar general al PNL

Share:

Consiliul Național de Coordonare (CNC) al PNL s-a întrunit, duminică, la Romexpo, pentru a alege funcțiile în Biroul Executiv, secretarul general, trezorierul, membrii Comisiei de Arbitraj (CA) și membrii Comisiei Naționale de Revizie și Cenzori (CNRC).

Deputatul de Bistriţa Robert Sighiartău a fost ales secretar general al Partidului Naţional Liberal, cu 1.615 voturi.

Ilie Bolojan (Bihor) a fost ales prim-vicepreşedinte pe strategii politice, cu 1.292 de voturi, iar Raluca Turcan (Sibiu) cu 1.161 de voturi a fost aleasă prim-vicepreşedinte pentru comunicare.

Iulian Dumitrescu (Prahova) a fost ales prim vicepreşedinte pentru mediul de afaceri şi societate civilă – cu 1.264 de voturi, iar Mircea Hava (Alba) prim-vicepreşedinte pe relaţii internaţionale – cu 1.329 de voturi, relatează Agerpres.

Lucrările Consiliului Național de Coordonare au fost deschise de președintele PNL, Ludovic Orban, în sală fiind prezenți 1.220 de delegați.

Secretarul general este propus de președintele PNL, Ludovic Orban, acesta fiind Robert Sighiartău. Economist de profesie, Sighiartău este deputat de Bistrița și vicepreședinte al Tineretului Național Liberal.

Pentru cele patru funcții de prim-vicepreședinți candidează: Ilie Bolojan, Iulian Dumitrescu, Mircea Hava, Raluca Turcan, Viorel Cataramă, Alin Tișe, Nicolae Robu și Mugur Cozmanciuc.

Ilie Bolojan și Viorel Cataramă și-au depus candidatura pentru funcția de prim-vicepreședinte pe strategii politice, Raluca Turcan și Alin Tișe — pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru comunicare, Iulian Dumitrescu și Nicolae Robu — pentru prim-vicepreședinte pentru mediul de afaceri și societate civilă, iar Mircea Hava și Mugur Cozmanciuc — pentru funcția de prim-vicepreședinte pentru relații internaționale.

Alți 31 de liberali și-au depus candidatura pentru cele 16 funcții de vicepreședinte pentru diferite domenii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.