Schimb dur de replici între Ponta și Firea

0

Secretarul general al Guvernului, Victor Ponta, i-a recomandat sâmbătă, primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, să ia o pauză de la propaganda politică de la televiziuni şi să îşi facă datoria faţă de bucureşteni conform fişei postului, în contextul în care în această seară a fost cod galben de ploi puternice şi descărcări electrice în Capitală şi în mai multe judeţe.

„Îi fac recomandarea legală Doamnei Primar General Firea să ia o pauză din propaganda politică de la televiziuni şi să îşi facă datoria faţă de cetăţenii Bucureştiului conform fişei postului! Mulţumesc pentru colaborare!”, a scris Victor Ponta pe pagina sa de Facebook.

Social-democratul a apreciat, totodată, faptul că ministrul de Interne, Carmen Dan, şi conducerea ISU îşi îndeplinesc atribuţiile legale privind situaţiile de urgenţă.

„În calitate de Secretar General al Guvernului am apreciat faptul că (indiferent de politică) Ministrul de Interne Carmen Dan, Secretarul de Stat Raed Arafat şi conducerea ISU se află la birou şi îşi îndeplinesc atribuţiile legale privind situaţiile de urgenţă!”, a subliniat Ponta.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a postat, sâmbătă seara, pe Facebook, mai multe fotografii cu florile din grădină, la care a adăugat mesajul: „După furtună, apare întotdeauna soarele„.

În replică, primarul general Gabriela Firea a declarat, la România TV, că Victor Ponta poate fi acuzat de abuz în serviciu pentru declarațiile făcute de la tribuna Palatului Victoria și pe Facebook. Firea a precizat că „secretarul general al Guvernului nu are voie să facă politică și să transmită mesaje politice”.

„Eu știam că secretarul general al Guvernului, care este, cel puțin așa se consideră domnia sa, domnul Victor Ponta, cel mai înalt funcționar public din țară, nu are voie să facă politică, să transmită mesaje politice. Practic, secretarul general al Guvernului trebuie să își îndeplinească doar atribuțiile din fișa postului, potrivit legii 188 din 1999 privind statutul funcționarului public. Deci, practic, pentru declarațiile politice de astăzi de la tribuna Palatului Victoria și de pe Facebook, pentru că așa a dorit să se prezinte, poate fi acuzat de abuz în serviciu”, a declarat Gabriela Firea.

„Dacă ar fi vrut să se implice pentru aplanarea unor probleme din București putea să o facă în calitate de prim-ministru. Nu îi înţeleg atitudinea, poate este prea tensionat, îl depăşesc problemele”, a declarat Gabriela Firea, făcând referire la recomandarea lui Victor Ponta pe pagina de Facebook care susţine că Firea „să își facă datoria fața de cetățenii Bucureștiului, conform fișei postului”.

Totodată, ea a susținut că premierul Sorin Grindeanu și Victor Ponta „au vrut să preia putere numai prin ilegalități, dar, după votul din Parlament, avocații, juriștii partidului vor face toate cele necesare pentru a restabili legalitatea”.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.