Firea cere „demisia de onoare” a lui Grindeanu

0

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a făcut, luni, un apel către premierul Sorin Grindeanu „să facă gestul de onoare de a-şi da demisia”, precizând că moţiunea de cenzură de miercuri va trece în Parlament „şi atunci ce se va alege?”.

„Fac un apel în această seară la domnul Sorin Grindeanu să se gândească la români, să se gândească inclusiv la cei care sunt acum de partea dumnealui şi nu sunt de partea colegilor din Comitetul Executiv, pentru ei, şi să facă gestul de onoare şi să-şi dea demisia. Este ultima şansă în care să poată să iasă cât de cât cu bruma de onoare care i-a mai rămas domnul Grindeanu pentru că oricum moţiunea miercuri va trece în Parlament şi ce se va alege atunci de toată această acţiune iresponsabilă?”, a declarat, luni seară, Gabriela Firea, potrivit Mediafax.

Primarul general al Capitalei a mai precizat că, dacă ar fi fost în locul lui Sorin Grindeanu şi i s-ar fi retras sprijinul din partea partidului care l-a propus la Palatul Victoria, ar fi plecat din funcţie.

Şi preşedintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu a declarat luni că face apel la „o minimă luciditate şi responsabilitate” din partea premierului Sorin Grindeanu pentru a „detensiona” situaţia fără să se mai ajungă la votul pentru moţiunea de cenzură.

„Fac un apel la o minimă luciditate şi responsabilitate din partea premierului Grindeanu, pentru a detensiona situaţia fără să fie nevoie să mai ajungem la un vot în cadrul unei moţiuni de cenzură. Cred că ar face bine să reflecteze cu responsabilitatea pe care o incumbă calitatea pe care a avut-o şi încă, formal, o deţine, aceea de premier al României şi să gândească care este cea mai bună formulă. Această formulă de confruntare, după părerea mea, nu este oportună”, a declarat Călin Popescu-Tăriceanu.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.