Târgul de artă contemporană, Art Basel, la final

Share:

Cea de-a 48-a ediție a Art Basel, cel mai mare târg de artă din lume, s-a încheiat duminică în Elveția demonstrând încă o dată că este o oportunitate prețioasă pentru galerii și artiști să-și vândă operele, relatează EFE.

Conducerea târgului notează într-un comunicat că anul acesta galeriile prezente la târg au informat că s-au bucurat de „vânzări excepționale” fără să dea însă detalii privind sumele, informează Agerpres.

În total 95.000 de persoane au vizitat expoziția la care au participat artiști din aproximativ o sută de țări.

Un număr de 290 de galerii provenind din 35 de țări au expus operele a peste 4.000 de artiști și au vizitat expoziția reprezentanți din peste 300 de muzee și instituții.

Concret din zona Americilor au participat 90 de galerii din SUA, 5 din Brazilia, 4 din Mexic, 2 din Canada și una din Cuba. Din Asia au fost 14 din China și Hong Kong, 3 din India, 3 din Japonia, 3 din Coreea de Sud, 2 din Singapore și 1 din Filipine.

Din Europa au participat 56 din Germania, 48 din Marea Britanie, 32 din Franța, 26 din Elveția, 25 din Italia, 12 din Belgia, 7 din Spania, 6 din Austria, 3 din Danemarca, 3 din Grecia, 3 din Polonia, 2 din Portugalia, 2 din Olanda, 2 din Norvegia, 2 din Suedia și câte una din Islanda, Irlanda și România.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.