Traficul aerian pe Henri Coandă, în creștere

0

Compania Națională Aeroporturi București (CNAB) a dublat numărul de ghișee de frontieră și de linii de control de securitate pentru a procesa în deplină siguranță toți pasagerii care trec prin terminalele Aeroportului Henri Coandă, însă avertizează că timpii medii de așteptare în aceste puncte au urcat până la 35 minute, în contextul creșterii spectaculoase a numărului de zboruri programate în orele de vârf pe fluxul de plecări.

Potrivit unui comunicat al CNAB remis luni Agerpres, valorile traficului aerian pe Aeroportul Henri Coandă au crescut cu peste 20% față de cele din aceeași perioadă a anului trecut și cu aproape 50% față de 2015.

În aceste condiții, CNAB revine cu recomandarea ca pasagerii care au curse programate în orele de vârf, în special cele care au ora de decolare între 5:00 și 8:00, dar și cele de după-amiaza, să se prezinte la aeroport cu trei ore înainte de zbor.

„O recomandare similară a fost în mod repetat adresată și companiilor aeriene și agenților de handling care le deservesc, în sensul de a deschide un număr suficient de ghișee de check-in și de a asigura personal propriu corespunzător numărului de curse pe care și le-au programat la orele de vârf”, se mai spune în comunicat.

CNAB va continua implementarea unor măsuri de decongestionare a traficului de la orele de vârf, măsuri care riscă să se dovedească ineficiente în cazul în care alte și alte curse vor fi programate la aceste ore.

La mijlocul lunii mai, CNAB anunța că aeroporturile Capitalei — Henri Coandă și Aurel Vlaicu — au fost incluse de Airports Council International-Europe în top 5 european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creștere a traficului aerian în primul trimestru din 2017.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.