România, la Târgul de Carte de la Ierusalim

Share:

Ministrul demisionar al Culturii și Identității Naționale, Ionuț Vulpescu, afirmă într-o postare pe facebook că prin prezența la actuala ediție a Târgului Internațional de Carte de la Ierusalim am arătat publicului israelian o altă față a României decât cea pe care o poate vedea la televizor.

„Desfășurat recent, Târgul Internațional de Carte de la Ierusalim a consemnat o participare de excepție a României, menită să marcheze faptul că țara noastră a fost prezentă încă de la prima ediție, din 1963, ca și jubileul a 50 de ani de la reunificarea Ierusalimului. Ca singura țară est-europeană care nu a rupt relațiile cu Israelul în 1967, România și-a onorat tradiția prin prezența la acest târg cu un stand și o delegație de scriitori de cel mai înalt nivel. Astfel, evenimentele găzduite de standul organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale au consemnat lansări de volume semnate de Riri Sylvia Manor, Adrian Alui Gheorghe, Moshe Idel, Ephraim Zurroff și Carol Feldman, un recital al marelui poet Adrian Popescu, dialoguri cu istoricul Victor Neumann și filosoful Sorin Lavric, precum și prezentarea Asociației Scriitorilor Israelieni de Limbă Română”, a scris Vulpescu, informează Agerpres.

În perioada 11-15 iunie, la Complexul HaTachana HaRishona, a avut loc cea de-a 28-a ediție a Târgului Internațional de Carte de la Ierusalim.

Standul României a fost organizat de Ministerul Culturii și Identității Naționale cu participarea Institutului Cultural Român de la Tel Aviv, Editurii Hasefer și a Asociației Scriitorilor Israelieni de Limbă Română.

Fondat în 1963, Târgul Internațional de Carte de la Ierusalim are loc bianual și atrage zeci de mii de vizitatori. Punctul culminant al Târgului este acordarea Premiului Ierusalim, unul dintre cele mai prestigioase premii literare internaționale, decernat în decursul anilor scriitorilor Jorge Louis Borges, Eugen Ionescu, Milan Kundera, Ernesto Sabato, Mario Vargas Llosa, Jorge Semprun, Arthur Miller, V.S. Naipaul, J.M. Coetzee, Haruki Murakami și alții.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.