Sepp Batter, noi declarații șocante

0

Fotbalul face obiectul suspiciunilor, inclusiv în ce privește câștigurile jucătorilor, în timp ce un tenisman celebru ca Roger Federer „este de neatins”, a afirmat Joseph Blatter, fostul președinte al FIFA, într-o emisiune a radioteleviziunii elvețiene RTS.

Fotbalul este sportul în care se trișează cel mai mult, a apreciat Blatter, care a fost timp de 17 ani președintele FIFA, înainte să fie obligat să demisioneze și să fie suspendat. „Nu este bine, dar lumea trișează totuși”, a declarat elvețianul, amintind golul marcat cu mâna de argentinianul Diego Maradona împotriva Angliei la Cupa Mondială 1986. „E motivul pentru care acest sport și-a fixat măsuri de siguranță” cum sunt arbitrii și cultura fair-play-ului, a spus elvețianul care s-a văzut întotdeauna pe sine ca pe un jucător, nu ca pe un arbitru.

Potrivit lui Blatter, această „cultură” a fotbalului explică și suspiciunea îndreptată împotriva jucătorilor. Astfel, nu este o întâmplare că sunt vizate sistematic afacerile marilor fotbaliști, ca portughezul Cristiano Ronaldo, care a fost pus recent sub acuzare de Parchetul din Madrid pentru fraudă fiscală. „Lumea nu l-ar suspecta niciodată pe Federer, care este totuși o mașină de făcut bani. Federer este de neatins”, a spus Blatter despre compatriotul său.

Blatter, care are 81 de ani, a mărturisit că are foarte puține regrete. După ce Michel Platini, fostul președinte al UEFA, l-a acuzat că a vrut „scalpul” său, elvețianul a reacționat. „Nu este în firea mea să distrug oamenii”, a asigurat el.

Blatter susține că a fost împotriva atribuirii Cupei Mondiale 2022 Qatarului, în timp ce Platini, cu Franța în spatele său, a făcut să se încline balanța în favoarea emiratului arab.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.