Aproape un milion de consumatori de droguri în România

Directorul Centrului Internaţional Antidrog şi pentru Drepturile Omului (CIADO), Gigel Lazăr, a declarat marţi că se estimează să fie în România aproximativ 900.000 de consumatori ocazionali de droguri, majoritatea preferându-le pe cele ieftine.

„Între 14-64 de ani sunt aproximativ 900.000 de consumatori ocazionali de droguri. Îi putem aprecia ca şi consumatori ocazionali de droguri, deoarece unul a consumat o dată, de două, de trei ori. Din motivul acesta, nici la nivel european nu se dau cifre, este foarte greu, fiind o afacere ascunsă, să o calculezi”, a declarat Gigel Lazăr, directorul CIADO.

În ceea ce priveşte produsele folosite de consumatorii români, Lazăr spune că sunt preferate drogurile ieftine.

„Drogul cel mai consumat este marijuana. Urmează ecstasy, amfetamina, metamfetamina. Cocaina se consumă mai puţin pentru că este mai scumpă decât aurul”, a precizat Gigel Lazăr.

Directorul CIADO participă, în perioada 20-25 iunie, la Galaţi, la o campanie de prevenire a consumului de droguri, cu ocazia Zilei Mondiale Antidrog.

În cadrul manifestărilor vor avea loc seminarii, conferinţe, expoziţii şi discuţii cu gălăţenii, se vor distribui materiale informative. De asemenea, din 23 iunie până în 25 iunie, pe stadionul Dunărea, vor fi spectacole pentru copii, evenimente culturale, un festival culinar, concerte şi o nouă ediţie a Festivalului urban-Street GALFEST care va include concursuri de baschet 3X3, de fotbal 4X4 şi skateboarding, dar şi de role.

În fiecare seară, participanţii vor lansa 1.000 lampioane şi 1.000 baloane cu heliu, iar la final va fi un mare joc de artificii.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.