Noi activități nucleare în Coreea de Nord

0

Sateliţii de spionaj ai Statelor Unite au detectat noi activităţi nucleare într-un centru subteran din Coreea de Nord, pentru prima dată în câteva săptămâni, au declarat oficiali americani pentru CNN.

Încă nu este clar dacă aceaste activităţi vor fi urmate de un nou test nuclear, însă oficialii americani se declară îngrijoraţi de posibilitatea ca Phenianul să efectueze un al şaselea test de acest fel.

Dacă un alt test nuclear va avea loc, atunci este foarte clar că presiunea pusă de China asupra Coreei de Nord nu funcţionează, au susţinut oficialii americani.

Preşedintele american, Donald Trump, s-a declarat mulţumit de activitatea Chinei în ceea ce priveşte descurajarea nucleară a regimului de la Phenian. Cu toate că Phenianul este un aliat tradiţional al Beijingului, China este în prezent un actor cheie pentru eforturile Statelor Unite de a stopa testele nucleare nord-coreene. Trump a afirmat, marţi, într-o postare pe Twitter, că apreciază eforturile preşedintelui Xi şi ale Chinei în problema Coreei de Nord.

Sean Spicer, secretarul de presă al Casei Albe, a declarat, tot marţi, că SUA vor continua să lucreze cu China pentru a exercita presiuni asupra Coreei de Nord.

SUA vor continua să lucreze cu China şi cu alţi actori pentru a pune presiune pe Coreea de Nord pentru ca regimul de la Phenian să-şi schimbe comportamentul, a declarat Spicer.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.