Miniștrii demisionari vor să revină în Guvernul Grindeanu

Mai mult de jumătate dintre miniştrii demisionari ai Cabinetului Grindeanu au făcut cerere de retragere a demisiilor din Guvern, anunţă România TV

Tudorel Toader a anunțat joi că a trimis, la Guvern, cererea sa de retragere a demisiei din funcția de ministru al Justiției.

„Am trimis la Guvern cererea de retragere a demisiei”, a declarat Tudorel Toader pentru Agerpres.

Tot el declarase joi dimineaţă că demisia sa devine irevocabilă pe 30 ianuarie, dată până la care speră că vom avea un nou Guvern. Toader spune că a avut o discuţie cu Călin Popescu Tăriceanu despre situaţia juridică a demisiilor şi despre legile justiţiei.

„Am depus cererea de retragere și voi continua să îmi îndeplinesc atribuțiile cu același profesionalism, responsabilitate și seriozitate”, a declarat Birchall.

Ea a adăugat că printre recentele sale activități s-au numărat întâlnirea săptămânală referitoare la Brexit și Agenția Europeană pentru Medicamente (pe care România dorește să o găzduiască, după ce Marea Britanie părăsește Uniunea Europeană — n.r.) și a urmărit evoluțiile Consiliului Afaceri Generale.

Ministrul demisionar al Mediului de Afaceri, Alexandru Petrescu, spune că a decis să renunțe la actul de demisie inițial, pentru a asigura funcționalitatea ministerului, precizând că, odată cu adoptarea moțiunii de cenzură, Guvernul intră în interimat până la învestirea unui nou Executiv.

„Odată cu adoptarea moțiunii de cenzură, Guvernul intră în interimat până la învestirea unui nou Executiv. Depunându-mi demisia pe data de 15 iunie, aceasta devine irevocabilă pe 30 iunie. Prin urmare, pentru a asigura funcționalitatea ministerului până în momentul învestirii unui nou ministru, am decis să renunț la actul de demisie inițial, moțiunea de cenzură producându-și efectele în concordanță cu prevederile Constituției României”, a declarat Alexandru Petrescu, citat de Agerpres.

Carmen Dan, Sevil Shhaideh, Lia Olguţa Vasilescu, Tudorel Toader, Ana Birchall, Andreea Păstîrnac, Toma Petcu, Mihai Tudose, Teodor Meleşcanu, Alexandru Petrescu sunt numele celor care au depus cerere de retragere a demisiei.

Ei argumentează că ministerele ar fi blocate dacă ei nu s-ar întoarce la muncă până la numirea unui nou guvern, potrivit România TV.

Însă există şi voci care spun că demisia, odată depusă şi înregistrată, devine irevocabilă, deci rwluarea activităţii ar fi imposibilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.