Sebastian Ghiță nu a putut fi audiat!

Share:

Sebastian Ghiță nu a putut fi audiat, joi, prin videoconferință de magistrații Tribunalului Prahova în dosarul în care DNA Ploiești a cerut arestarea preventivă acestuia în speța în care el este inculpat alături de cumnatul lui Victor Ponta, Iulian Herțanu. Instanța a acordat un nou termen, anunţă Agerpres.

Potrivit reprezentanților Tribunalului Prahova, în cauză a fost acordat termen pentru data de 6 iulie, audierea lui Ghiță nefiind posibilă întrucât au fost probleme în privința conexiunii care, la un moment dat, s-a întrerupt, neputând fi refăcută, iar interpreta desemnată să asigure traducerea în raporturile cu autoritățile sârbe nu s-a prezentat la termenul de joi.

Solicitarea procurorilor anticorupție privind luarea măsurii arestării preventive față de Ghiță în dosarul „Herțanu” a fost înregistrată pe rolul instanței la data de 26 aprilie, judecătorii amânând de mai multe ori cauza din lipsă de procedură.

Conform unui comunicat emis pe 31 mai de Ministerul Justiției, Tribunalul Prahova a formulat o cerere de audiere prin videoconferință a lui Sebastian Ghiță pentru termenul din 8 iunie.

La acel moment, purtătorul de cuvânt al Tribunalului Prahova, Alina Anton, a declarat, pentru AGERPRES, că autoritățile din Serbia nu au răspuns până la acea dată solicitării formulate de instanța prahoveană, o nouă adresă urmând a fi transmisă către acestea.

Ulterior, termenul de 15 iunie stabilit de instanță a fost preschimbat, următorul termen fiind stabilit pentru data de 22 iunie.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.