Israelul, amenințat de liderul Hezbollah

0

Hassan Nasrallah, liderul organizaţiei fundamentaliste şiite Hezbollah, avertizează Israelul că un eventual conflict cu Libanul ori Siria va atrage mii de combatanţi din ţări învecinate, inclusiv din Iran şi Irak.

Afirmaţiile lui Hassan Nasrallah, făcute cu ocazia celebrării de către musulmani a Zilei Ierusalimului, sugerează că militanţi Hezbollah şi combatanţi iranieni ar putea lua parte la un viitor conflict militar cu Israelul aşa cum procedează acum în Siria, unde oferă susţinere Administraţiei Bashar al-Assad împotriva insurgenţilor.

„Inamicul israelian trebuie să ştie că, dacă va lansa un război împotriva Siriei sau Libanului, nu va fi un conflict doar cu libanezi ori sirieni. Acest lucru nu înseamnă că vor fi ţări care vor interveni direct. Dar o astfel de situaţie ar putea deschide calea participării a mii, chiar sute de mii de combatanţi, din toată lumea arabă şi musulmană, din Irak, Yemen, Iran, Afganistan şi Pakistan”, a atras atenţia Nasrallah într-un discurs televizat.

Mişcarea şiită libaneză Hezbollah, susţinută de Iran, este activă în sudul Libanului, fiind unul dintre principalii inamici ai Israelului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.