Arafat, despre sistemul de urgență din România

Share:

Secretarul de stat în MAI Raed Arafat a declarat că sistemul de medicină de urgență din România este unul căruia i-ar acorda nota 8, pe o scală de la 1 la 10.

‘Eu i-aș da, poate, nota 8. Mai este loc de îmbunătățiri, sunt segmente care au notă mai bună, sunt segmente care au notă mai mică, dar un sistem de urgență cum este în România și modul cum este integrat și modul în care este organizat, puține țări beneficiază de astfel de sistem și acest lucru poate să vi-l confirme și mulți dintre colegii noștri de aici’, a spus Raed Arafat.

El a susținut prelegerea cu titlul ‘Lecții învățate în managementul incidentelor cu victime multiple’, în cadrul Congresul Interdisciplinar de Medicină de Urgență, organizat, în perioada 22-24 iunie, la Cluj-Napoca.

‘E o prelegere despre reziliența unităților de primire urgență, adică, cât de bine pot ele să facă față situațiilor critice, să-și revină la normalitate cât mai repede, în caz de dezastru, în caz de o situație de accident colectiv, cum sunt pregătite departamentele, unitățile de primire urgențe să facă față’, a explicat secretarul de stat.

Răspunzând întrebărilor Agerpres, Raed Arafat a mai spus că cea mai importantă lecție pe care a învățat-o de când se ocupă de situațiile de urgență este aceea că ‘niciodată nu suntem perfecți și că întotdeauna trebuie să ne perfecționăm’.

La Congresul Interdisciplinar de Medicină de Urgență participă aproximativ 700 de specialiști din România și din alte șapte țări.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.