Decizie importantă a acționarilor Hidroelectrica

0

Acţionarii Hidroelectrica, una din cele mai profitabile companii de stat, vor să numească doi membri provizorii în Consiliul de Supraveghere, subiectul aflându-se pe ordinea de zi a Adunării Generale a Acţionarilor ce va avea loc pe 18 iulie.

Mandatul noilor membrii provizorii ai Consiliului de Supraveghere este stabilit până la 19 august, arată convocatorul publicat pe site-ul producătorului de energie.

Acesta nu arată care sunt membri provizorii propuşi.

Altfel, un alt subiect aflat pe ordinea de zi este ”informarea acţionarilor privind cesionarea în favoarea consorţiului BRD-ING Bank a unor contracte de vânzare-cumpărare de energie electrică în sumă de 56 milioane lei pentru completarea garanţiilor până la valoarea de 110% din suma trasă din credit conform contractului de credit 797/7 aprilie 2015”, mai informează documentul.

De asemenea, Fondul Proprietatea (FP), acţionar minoritar al Hidroelectrica, a cerut recent convocarea adunării ordinare a acţionarilor Hidroelectrica, pentru a solicita revocarea a patru membri din consiliul de supraveghere.

Cei patru membri sunt preşedintele consiliului de supraveghere Ioana Andreea Lambru şi trei membri ai consiliului: Laurenţiu Dan Tudor, Horia Marian Gâmbuţeanu şi Andreea Negru Ciobanu.

”Cererea fondului este determinată de faptul că respectivii membri ai Consiliului nu s-au opus la propunerea ca, în mod arbitrar, Petronel Chiriac, membru al Directoratului să fie înlocuit cu Adrian Constantin Volintiru, fără a implementa mai întâi un proces de selecţie transparent”, se arată într-un comunicat al FP, din 19 iunie.

Cei patru membri ai Consiliului au fost numiţi pentru un mandat interimar, de patru luni, pe data de 19 aprilie 2017. Potrivit FP, nu a existat un raport de evaluare asupra activităţii membrului directoratului care ar urma sa fie revocat din funcţie, Petronel Chiriac şi nicio analiză pentru justificarea acestei decizii.

Hidroelectrica a înregistrat în primele cinci luni ale anului 2017 un profit brut de 743,7 milioane de lei, cu 154,6 milioane de lei mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând o creştere cu 26%.

Cifră de afaceri înregistrată în primele cinci luni ale acestui an a fost 1,436 miliarde de lei, faţă de 1,296 miliarde de lei în perioadă similară a anului trecut, crescând cu 11%.

Producţia la cinci luni în acest an a fost de de aproximativ 6,5 TWh, faţă de 7 TWh realizaţi în aceeaşi perioadă a anului 2016.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.