„Silvia”, la Opera Română din Craiova

0

Opera Română din Craiova a prezentat sâmbătă seara, la Oradea, opereta ‘Silvia’, de Emmerich Kálmán, fiind pusă în scenă la Teatrul Regina Maria de o echipă de 95 de artiști și tehnicieni și răsplătită cu aplauze puternice minute în șir.

În opinia criticului de teatru Elisabeta Pop, există un segment de public orădean care îndrăgește foarte mult spectacolul muzical, iar invitarea, de câteva ori pe an, a unor spectacole de acest gen din țară este extrem de binevenită, informează Agerpres.

‘Un astfel de turneu este costisitor, dar dacă este susținut și de către autorități, se poate’, a spus Elisabeta Pop, referindu-se la reprezentația ‘Silvia’ de joi de la Beiuș și opera ‘Tosca’, de Giacomo Puccini, de duminică. Consiliul Județean Bihor a susținut financiar cele două spectacole din Oradea.

Managerul Operei din Craiova, Antoniu Zamfir, a declarat, pentru Agerpres că deși spectacolul a avut premiera în 2015, fiind jucat de aproape 15 ori, de fiecare dată ‘Silvia’ se prezintă cu casa închisă cu mult timp înainte.

‘Ne place să o numim perla spectacolelor de operetă din repertoriul nostru, dar nu putem să nu luăm în considerare și alte spectacole, la fel de iubite și apreciate, precum Sânge vienez, Calul bălan sau Voievodul țiganilor — nou montat în acest an. Ne-am manifestat o mare deschidere și o vom face în continuare pentru că publicul orădean iubește arta, în general, și în special opereta’, a precizat Zamfir.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.