USR vrea comisie de anchetă privind votul la moțiune

0

USR anunţă că discută varianta iniţierii unei comisii de anchetă privind votul de săptămâna trecută de la moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Grindeanu, după ce în presă au apărut filmări care ar arăta că au fost introduse în urne mai puţine bile decât au fost numărate. USR discută şi posibilitatea de a cere acordarea voturilor la moţiunile de cenzură electronic.

„După cum s-a văzut în sală şi pe înregistrările video, am verificat personal urnele înainte de vot şi erau goale. De numărat, după deschidere, le-am numărat de două ori, împreună cu vicepreşedintele Senatului din partea PNL, Iulia Scântei, şi au fost 251. Aşadar, dacă înregistrările video dovedesc că doar 249 de parlamentari au introdus bile în urne, există o suspiciune mai mult decât rezonabilă că unii dintre cei care au votat secret au introdus mai multe bile în urnele de vot”, a declarat vicepreşedintele Senatului Mihai Goţiu, care a fost membru în comisia de numărare a voturilor, citat de News.ro.

Potrivit unui comunicat de presă al formaţiunii, reprezentanţii USR discută adoptarea şi implementarea unui sistem de vot electronic secret în cazul moţiunilor de cenzură (şi a altor voturi prevăzute de legi şi regulamente interne ca având caracter secret) exprimate în Senat, Camera Deputaţilor şi în plenul reunit al Parlamentului, ca urmare a actualei situaţii.

Cele două iniţiative vor fi discutate luni, în cadrul unei şedinţe comune a grupurilor parlamentare USR de la Senat şi Camera Deputaţilor.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.