Băsescu visează un premier de la PMP

0

Traian Băsescu, preşedintele Partidului Mişcarea Populară (PMP), a declarat la România TV că formațiunea pe care conduce va face o nominalizare pentru funcția de premier, dacă Partidul Național Liberal (PNL) nu va face acest lucru.

Traian Băsescu a menționat că Opoziția trebuie să îi prezinte președintelui Klaus Iohannis o alternativă la propunerea PSD, iar PNL, în calitate de al doilea partid politic parlamentar, are obligația să facă acest lucru. El a precizat că, în cursul dimineții de luni, liderul PNL, Ludovic Orban va avea o discuție cu un reprezentant al PMP în contextul consultărilor de la Cotroceni pentru nominalizarea unui premier.

Întrebat ce mandat va avea reprezentantul PMP la discuțiile cu liberalii, fostul șef de stat a răspuns: „Să vadă ce vrea PNL. PNL va propune premier. Dacă PNL o face, o va face PMP. (…) Eu mă aștept ca PNL să-și facă datoria de al doilea partid parlamentar, adică să propună candidat. Dacă va avea un candidat vă asigur că PMP îl va susține, dar dacă nu va avea, PMP va face propunere”, a declarat Băsescu.

Acesta a opinat că PSD este un partid „inapt pentru guvernare”, deoarece „și-a dărâmat propriul guvern, din ambiții”..

„Dragnea nu ar desemna pe cineva care ar asculta la altă poartă decât la cea de la Kiseleff (…) Nu cred că Dragnea ar vrea un premier independent (…) Vrea să continue să aibă guvernul ca o anexă”, a mai spus Traian Băsescu. Legat de ministrul Economiei, Mihai Tudose, vehiculat pentru funcția de premier, Traian Băsescu a afirmat că acesta face parte din „categoria miniștrilor despre care nu poți spune nimic”, pentru că nu a făcut „vreo ispravă” în mandatele sale anterioare. „Mă îndoiesc că e o soluție (…) Cred că este o alegere nefericită”, a spus liderul PMP.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.