Borza îl desființează pe Tăriceanu, după excluderea din ALDE

0

Deputatul Remus Borza critică dur, într-un comunicat de presă, decizia de excludere a sa din ALDE.

” Am luat act de decizia Biroului Politic Executiv de excludere a subsemnatului din ALDE. Primesc aceasta hotarare cu regret si ingrijorare. Nu in ceea ce ma priveste,ci in ceea ce priveste viitorul acestei constructii politice, ALDE. Este descalificant si dezonorant pentru un partid ce se pretinde liberal, sa sanctioneze  delictul de opinie cu excluderea, marginalizarea si ostracizarea celor care nu respecta „disciplina de partid”, celor care nu se supun neconditionat conducatorului mult iubit, celor care refuza sa faca parte din cooperativa. Daca d-nul Tariceanu va continua sa excluda din partid, in medie, cate un parlamentar indezirabil pe luna, in curand va ramane singur sa stinga lumina la ALDE.

Pe 21 iunie am votat pentru stabilitate sociala si responsabilitate politica. Alti colegi au inteles sa dea satisfactie unor leaderi raniti in orgoliu propriu de emanciparea, perceptia publica si evolutia unui premier care incepea sa devina o amenintare pentru sforarii partidelor care l-au propulsat. Evident, exista multa lasitate in politica romaneasca, multe conivente si complicitati de tip mafiot, vulnerabilitati si nevoi pe care cei ce se considera atotstiutori si atotputernici se pricep atat de bine sa le exploateze. Eu nu inteleg sa fiu sluga nimanui, cu atat mai putin a unui presedinte de partid. Eu am un singur stapan: Poporul Roman. Asta trebuie sa inteleaga toti parlamentarii, prin raportare la art.69 din Constitutie, ca noi suntem in serviciul poporului si nu in serviciul conducatorilor. Printr-o astfel de conduita vom reda increderea,prestigiul si onoarea institutiei fundamentale a unei natiuni, Parlamentul.

Exista un deficit de democratie la toate partidele traditionale romanesti, tendinte autocrate la toti conducatorii, demagogie, populism si clientelism politic in exces. Probabil n-au invatat nimic din lectia franceza, dupa cum n-au invatat nimic nici din episodul „Colectiv”. Romanii au nevoie de o clasa politica onesta, nationala, asumata si vizionara, care sa reformeze statul, institutiile si marile sisteme publice, fie ca vorbim de administratie, invatamant, sanatate etc. O clasa politica care sa dea dovada de pragmatism si eficienta in lupta cu birocratia, coruptia, evaziunea fiscala si excluziunea sociala.

Am demonstrat ca exista viata si dupa insolventa.Va exista viata politica, in ceea ce ma priveste, si dupa ALDE. Eu sunt un om muncitor, tenace si perseverent in a cultiva si implementa niste principii si valori pe care s-a cladit insasi natiunea romana: onoare, demnitate, munca, dreptate si curaj. Eu de abia am intrat in politica. Altii ar trebui sa iasa. Cei care au contaminat si otravit, de mai bine de 20 de ani, societatea si clasa poltica romaneasca. La un momentdat voi iesi si eu. Dar, doar, atunci cand imi voi fi realizat obiectivul politic. O Romanie civilizata, europeana si prospera”, a precizat Remus Borza.

 

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.