„Jazz in the Park”, la debut!

Festivalul „Jazz in the Park” începe luni, la Cluj-Napoca, noutatea ediției din acest an fiind o scenă montată lângă groapa de gunoi a orașului de la Pata Rât, acolo unde trăiesc câteva sute de familii defavorizate.

Scena de la Pata Rât și concertele special concepute pentru a se integra în acest peisaj au fost gândite cu scopul de a ajuta la integrarea comunității care trăiește la marginea orașului Cluj-Napoca, în special din trierea gunoaielor.

‘Avem o scenă atipică pentru comunitatea din Pata Rât, acolo la ei, o scenă care arată cumva că toată lumea e binevenită la ‘Jazz in the Park”, a declarat fondatorul festivalului, Alin Vaida, luni, la conferința de presă dedicată deschiderii ediției din acest an.

Evenimentul organizat la Pata Rât va avea loc marți, în a doua zi a festivalului, de la ora 16,00 și va ține până la 21,00, timp în care patru trupe vor susține concerte cu sound-uri inedite.

‘Cel mai izolat loc al Clujului găzduiește marți o scenă Jazz in the Park. Muzica ajunge la groapa de gunoi a orașului unde locuiesc peste 1.500 de oameni. Concerte de jazz manouche, gypsy jazz și reprezentații de percuție vor avea loc la Pata Rât’, au mai spus organizatorii.

Scena din cel mai inedit loc al festivalului va găzdui reprezentații ale celebrului percuționist Dario Rossi, care produce muzică din obiecte reciclate: tigăi, oale, țevi, farfurii și ale cărui înregistrări sunt virale pe internet, după ce au fost vizualizate de milioane de utilizatori din toată lumea. În plus, la Pata Rât vor concerta Taraf de Caliu, grup care aduce împreună legende ale muzicii lăutărești.

Potrivit unui comunicat de presă al organizatorilor, muzicienii din Clejani vin la Jazz in the Park la Pata după ce au concertat aproape în toate continentele lumii, în metropole precum Tokyo, Singapore, Paris, New York, Los Angeles, Istanbul sau Londra. Conform sursei citate, printre fanii lor declarați se numără Yehudi Menuhin, Kronos Quartet (cu care au cântat și înregistrat), actorul Johnny Depp (alături de care au apărut în filmul ‘The Man Who Cried’) sau Yohji Yamamoto, renumitul designer de modă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.