PSD și ALDE merg cu „premierul” Mihai Tudose la Cotroceni

0

Ministrul interimar al Economiei, Mihai Tudose, a fost validat pentru funcția de premier de Comitetul Executiv Național al PSD, a anunțat, luni, vicepreședintele PSD Lia Olguța Vasilescu.

A fost deja agreată o propunere, a fost votată de toți membrii CExN-lui, cu patru abțineri, propunerea de prim-ministru este domnul Mihai Tudose”, a precizat Olguța Vasilescu.

Ministrul interimar al Muncii a adăugat că au existat șase nume care au fost propuse dezbaterii CExN.

„Cinci dintre noi am refuzat această propunere, pentru mine cred că nu mai era niciun fel de surpriză, pentru că eu m-am pronunțat în spațiul public de trei zile că nu voi accepta această propunere”, a arătat Olguța Vasilescu.

Întrebată dacă Mihai Tudose va performa, aceasta a arătat că el și-a îndeplinit toate obiectivele, blocate însă de premierul Sorin Grindeanu.

„Este Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții, care este gata încă din data de 15 mai. Atunci s-a depus la Cabinetul prim-ministrului și lista cu pachetele de acțiuni pentru FSDI și proiectul de lege. Din păcate, n-am înțeles nici noi de ce premierul a blocat acest punct foarte important din programul de guvernare”, a arătat Olguța Vasilescu.

Propunerea, care i-a aparținut președintelui PSD, Liviu Dragnea, a primit un vot în unanimitate, fiind înregistrate patru abțineri. Între cei care s-au abținut de la vot s-ar fi aflat Codrin Ștefănescu, Nicolae Bădălău, Paul Stănescu.

Mihai Tudose are 50 de ani şi este din Brăila. El a absolvit în 1995 Facultatea de ştiinţe juridice şi administrative din cadrul Universităţii Creştine „Dimitrie Cantemir”.

Mihai Tudose a absolvit un curs post-universitar în domeniul securităţii naţionale la Colegiul Superior de Securitate Naţională, Serviciul Român de Informaţii, în 2006. În acelaşi an a participat la un curs de specializare post-universitar la Colegiul Naţional de Apărare – Bucureşti.

În 2010, Mihai Tudose a obţinut diploma de Doctor în domeniul Ştiinţe Militare şi Informaţii, la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazul”, Serviciul Român de Informaţii. Lucrarea s-a intitulat „Protecţia infrastructurile critice”. Un an mai târziu era lector universitar în cadrul aceleaşi instituţii, iar în 2013 ocupa postul de conferenţiar universitar la Academia Naţională de Informaţii „Mihai Viteazu”, SRI. Mihai Tudose a cerut, în 2016, retragerea titlului de doctor, în urma acuzaţiilor de plagiat.

Potrivit declaraţiei de avere, Mihai Tudose deţine un apartament în municipiul Brăila, două autoturisme Mercedes şi o colecţie filatelică estimată la 30.000 de euro.

PSD are şi o a două propunere pentru postul de premier, Marius Nica, fost ministru al Fondurilor Europene în Guvernul Ponta. Surse din partid au confirmat această informaţie.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.