Leonardo Badea, aviz favorabil pentru șefia ASF

0

Deputatul PSD Leonardo Badea a fost avizat favorabil, luni, cu majoritate de voturi, de Comisiile reunite de buget-finanţe, pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară, social-democratul afirmând că nu vine la ASF pentru o funcţie, ci pentru un proiect în care crede.

Membrii comisiilor l-au mai avizat favorabil, cu 35 de voturi „pentru”, 5 „împotrivă” şi 6 „abţineri”, pe Ovidiu Răzvan Wlassopol (fostul soţ al Olguţei Vasilescu), pentru postul de prim-vicepreşedinte al ASF, relatează Romaniatv.net.

Leonardo Badea a declarat, la finalul şedinţei comisiilor de specialitate, că nu vine pentru o funcţie, ci pentru un proiect. „Este un mandat foarte scurt, de câteva luni, dar este o provocare, este o piaţă foarte importantă, de fapt mai multe pieţe reglementate de către această autoritate, şi am considerat că este bine pentru România, pentru noi, să încercăm să creştem nivelul de încredere în această Autoritate şi să încercăm să creştem gradul de protecţie al consumatorului de produse şi de servicii financiare. V-am şi spus că nu vin pentru o funcţie, vin pentru un proiect, m-am gândit foarte mult la acest proiect şi cred că este posibil să avem un astfel de proiect”, a afirmat social-democratul.

Întrebat ce intenţii are în privinţa poliţelor RCA, Leonardo Badea a susţinut că trebuie protejate interesele consumatorilor. „Intenţia noastră a fost foarte clară de la început, că trebuie să avem o poliţă corectă pentru români şi să protejăm interesele consumatorilor. Adică, să ţină cont de toate elementele de calcul, ne referim că această poliţă nu trebuie să cuprindă în ea sume de bani care să nu fie justificate din punct de vedere economic. E o formulă de calcul”, a conchis deputatul PSD.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.