Liberalii vor vota împotriva Guvernului Tudose

0

Ludovic Orban, preşedintele PNL, a declarat, luni seara, după ce preşedintele Klaus Iohannis la desemnat pe Mihai Tudose pentru funcţia de premier al României, că partidul se opune categoric învestirii Executivului.

Mihai Tudose trebuie să treacă testul Parlamentului înainte de a deveni cu adevărat premier. Vom încerca să obţinem respingerea învestirii. Dacă nu, vom face opoziţie în conformitate cu aşteptările cetăţenilor români care ne-au trimis în Parlament. (..) Nu pot să nu remarc că majoritatea PSD – ALDE e din ce în ce mai fragilă. Actualul partid de guvernare începe să îsi piardă legitimitatea de a guverna”, a declarat Ludovic Orban la România TV.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a desemnat pe Mihai Tudose, ministru al Economiei în cabinetul Grindeanu, pentru funcţia de prim-ministru al României după consultările de luni cu partidele parlamentare. PNL nu a mers cu nicio propunere la consultările cu preşedintele, motivând că în momentul de faţă din opoziţie nu se poate forma o majoritate stabilă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.