Biblioteca Națională va fi deschisă și sâmbătă!

Share:

Biblioteca Națională a României va fi deschisă pentru public și în zilele de sâmbătă, între orele 9,00 – 17,00, începând cu data de 1 iulie, a anunțat marți ministrul interimar al Culturii, Ionuț Vulpescu.

„O veche problemă a Bibliotecii Naționale a României, ce mi-a fost semnalată în mai multe rânduri, este programul restrâns, atipic pentru o asemenea instituție. Este inacceptabil ca Biblioteca Națională să aibă un program care să facă serviciile sale greu accesibile celor care au cea mai mare nevoie, respectiv studenții. I-am cerut managerului interimar al BNR să găsească soluții pentru prelungirea programului cu publicul, astfel încât serviciile Bibliotecii să fie accesibile unui număr cât mai mare de persoane. Răspunsul acestuia a fost pozitiv și mă bucur să vă anunț că, începând cu data de 1 iulie, Biblioteca Națională a României va fi deschisă inclusiv sâmbătă, între orele 9,00 — 17,00. Urmează ca, în curând, să fie modificat și programul din timpul săptămânii, astfel încât instituția să fie deschisă în toate zilele din timpul săptămânii până la ora 20,00”, a scris Ionuț Vulpescu, pe pagina sa de Facebook, informează Agerpres.

Pentru început, vor fi deschise publicului spațiile libere de lectură situate la parter, mezanin și etajul I, însumând 194 de locuri, informează Biroul Comunicare și Dialog Social al Ministerul Culturii într-un comunicat de presă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.