Canicula face ravagii în România

0

România se topeşte şi astăzi sub arşita soarelui, pentru a doua zi consecutiv. Deja un om a murit în Mehedinţi, în timp ce lucra la temperaturi extreme, iar o femeie, angajată la o creşă, a ajuns la spital. În Timiş ambulanţele abia au făcut faţă solicitărilor, iar în Gorj deţinuţii din penitenciare abia mai suportă condiţiile.

Temperaturile extrem de ridicate au făcut şi primele victime. În Mehedinţi, un bărbat angajat la o firmă de prelucrare a fierului a făcut un infarct şi a murit în timp ce se afla la serviciu. Nu a apucat decât să îi spună unui coleg că îi e rău.

Medicii au intervenit şi pentru o femeie angajată la o creşă care pur şi simplu a leşinat din cauza căldurii şi s-a lovit la cap.

Şi la Timişoara ambulanţele abia au făcut faţă numărului mare de solicitări după ce sute de persoane s-au simţit rău. Medicii recomandă în această perioadă de caniculă să consumul a minimum doi litri de lichide pe zi şi interzic expunerea la soare pentru perioada îndelungate între orele 11:00 şi 18:00.

Căldură extremă şi în sudul ţării. Pe lângă angajaţii din instituţii pentru care s-au luat măsuri speciale şi deţinuţii din penitenciare au primit cateva facilităţi.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.