Iohannis transmite condoleanțe familiilor militarilor morți în Argeș

0

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, vineri, un mesaj de condoleanţe familiilor celor trei militari decedaţi în accidentul din Argeş şi urează însănătoşire grabnică răniţilor. Şeful statului afirmă că Armata este şi va continua să fie o „instituţie fundamentală”, care merită recunoştinţa românilor.

„Îmi exprim întreaga compasiune pentru pierderea vieţii celor trei militari, vânători de munte, care participau la activităţi de pregătire profesională şi pentru rănirea altor nouă, într-un accident de circulaţie din judeţul Argeş. Armata este şi va continua să fie o instituţie fundamentală a naţiunii noastre, care merită recunoştinţa şi preţuirea tuturor românilor”, afirmă preşedintele.

„Condoleanţe familiilor îndoliate şi însănătoşire grabnică tuturor celor răniţi!”, se arată în mesajul său.

Trei militari cu vârste între 32 şi 40 de ani au murit după ce un camion în care se aflau 13 persoane s-a răsturnat, joi seară, într-o râpă de aproximativ 40 de metri, în localitatea Dâmbovicioara din judeţul Argeş. Doi dintre ei fuseseră în misiuni în Afganistan. Nouă militari răniţi sunt în stare stabilă şi au fost internaţi la spitale militare din Braşov, Piteşti şi Bucureşti.Ministrul de Interne, Carmen Dan, a spus că, potrivit declaraţiilor şoferului, camionul ar fi rămas fără frâne. Vehiculul – în care se aflau militari de la Batalionul de vânători de munte de la Câmpulung Muscel – era într-un convoi în care se mai aflau încă două camioane şi un ARO, care se întorceau de la un exerciţiu.

Citește și

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.