Țuțuianu așteaptă concluziile procurorilor militari

Share:

Ministrul Apărării, Adrian Ţuţuianu, a declarat, răspunzând unei întrebări despre declaraţia ministrului de Interne, Carmen Dan, potrivit căreia accidentul din Argeş s-ar fi produs din cauza frânelor stricate, că el aşteaptă ”să se pronunţe procurorii militari”. De asemenea, întrebat despre supărarea premierului Mihai Tudose cu privire la întârzierea lui Raed Arafat la locul accidentului, Ţuţuianu a spus că el a plecat din Bucureşti împreună cu acesta şi cu Mircea Duşa, cu un elicopter militar.

Întrebat dacă accidentul din judeţul Argeş în care a fost implicat un camion în care se aflau 13 militari, trei dintre aceştia pierzându-şi viaţa, s-a produs din cauza frânelor camionului care s-au stricat, aşa cum a declarat ministrul Carmen Dan, Ţuţuianu a spus că procurorii militari fac o anchetă în acest caz.

”Aseară a fost sesizat Parchetul Militar, s-au deplasat procurorii la locul incidentului. La Institutul de Medicină Legală din Piteşti au fost duşi cei trei decedaţi pentru autopsie. Concluziile privind cauzele şi împrejurările în care s-a produs accidentul vor fi aduse la cunoştinţă publică atunci când vor exista date concrete”, a spus ministrul Apărării.

El a precizat, la insistenţele jurnaliştilor, că aşteaptă ”să se pronunţe procurorii militari” în acest caz şi că nu poate face alte declaraţii.

”Când vom avea concluziile de la procurorii militari, o să vă informăm cu privire la cauzele producerii accidentului”, a adăugat ministrul, arată News.ro.

De asemenea, întrebat dacă a plecat din Bucureşti spre locul accidentului împreună cu Mircea Duşa şi Raed Arafat, Ţuţuianu a răspuns afirmativ.

”Am plecat cu un elicopter militar, am fost însoţiţi de un al doilea elicopter cu facilităţi sanitare, care i-a şi adus pe doi care erau în stare mai gravă”, a spus el.

Premierul Mihai Tudose s-a declarat nemulţumit joi seară de modul în care Raed Arafat a gestionat situaţia şi de faptul că acesta a ajuns cu întârziere în Argeş, iar Ţuţuianu a reuşit să se deplaseze mai repede.

”Supărarea premierului venea de la lipsa de mijloace şi făcea referire la elicoptere care să permită intervenţia la locul accidentului pe timpul nopţii”, a precizat Ţuţuianu, menţionând că un elicopter ar fi permis o intervenţie mai rapidă.

El a mai spus că există un program pentru achizţia de camioane noi pentru armată cu începere din acest an.

Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a deschis un dosar penal privind accidentul din judeţul Argeş, în care a fost implicat un camion care transporta militari de la unitatea militară de vânători de munte din Câmpulung Muscel. Militarii se întorceau de la un exerciţiu. În urma accidentului, trei militari au murit şi alţi nouă au fost răniţi.

La locul incidentului s-au deplasat joi seară poliţişti criminalişti ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, precum şi procurori militari ai Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti, sub coordonarea şefului Secţiei Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care au demarat cercetarea la faţa locului.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.