Canicula a dus peste 1200 bucureșteni la spital!

0

Un număr de 1.284 de solicitări au fost făcute la Serviciul de Ambulanță București-Ilfov, de sâmbătă dimineață până duminică dimineață, a declarat, pentru Agerpres, managerul instituției, Alis Grasu.

„De ieri dimineață până azi dimineață, am avut 1.284 de solicitări, dintre acestea 755 fiind urgențe. Dintre urgențe 190 de persoane au chemat Salvarea fiind în loc public, 53 au prezentat lipotimii și 37 de persoane au prezentat sincope”, a afirmat Alis Grasu.

Ea a precizat că nu toate cazurile au fost generate de căldură.

„Oamenii își pierd starea de conștiență și din motive de sănătate, dar, sigur, că o parte din ele putem spune că au fost generate de căldură”, a spus Grasu.

Managerul SABIF îi sfătuiește pe cei care ies din casă să respecte sfaturile specifice anotimpului pe care le dau cei de la ambulanță.

„Important este regimul alimentar bogat în fructe și legume proaspete cu conținut mare de apă, un regim hidro-lacto-zaharat. Se vor consuma între un litru și jumătate și doi litri de lichide — apă minerală, apă plată, ceai mai puțin îndulcit, sucuri naturale. Atenție, băuturile răcoritoare nu trebuie să fie foarte reci, ci la temperatura camerei. Nu se vor consuma băuturi alcoolice, băuturi cu conținut ridicat în cofeină și băuturi foarte dulci. Toate aceste trei categorii cresc diureza, elimină apa din organism și accentuează deshidratarea”, a menționat dr. Grasu.

Ea a atras atenția și asupra interzicerii efortului și sportului „în plin soare” în intervalul 11,00 — 18,00 și a modului în care se îmbracă cei care ies din casă.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.