Furtunile puternice au făcut ravagii în Capitală

Share:

Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, un acoperiș a fost avariat și două locuințe au fost inundate, pagubele fiind înregistrate în cinci județe din țară și în municipiul București, în urma fenomenelor meteorologice manifestate sub formă de vijelii, grindină și ploi duminică noaptea, informează IGSU.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, în jurul orei 13:00, plouă torenţial pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, existând risc de producere a fenomenului de acvaplanare.

La kilometrul 95, pe sensul către capitală, un un autotren s-a răsturnat (în şanţ şi ocupă o porţiune şi din banda de urgenţă). Participanţii la trafic sunt sfătuiţi să nu reducă viteza în mod nejustificat şi să nu oprească pentru a fotografia accidentul şi să mărească distanţa în mers între autovehicule.

Pe DN7, între localităţile Brezoi şi Câineni, traficul rutier se desfăşura îngreunat din cauza ploii torenţiale, iar vizibilitatea era scăzută, potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române. În zona kilometrului 234, s-a acumulat apă pe suprafaţa carosabilă şi există riscul acvaplanării.

Traficul rutier este îngreunat, luni, pe Valea Oltului, după ce Drumul Naţional a fost inundat, în localitatea Câinenii Mari din judeţul Vâlcea, din cauza apei scurse de pe versanţi în urma precipitaţiilor abundente.

Purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că adâncimea apei este de aproximativ 10 centimetri.

„Pompierii ISU Vâlcea intervin pentru evacuarea apei pe Drumul Naţional 7, la kilometrul 234, în zona Balta Verde. Se circulă pe ambele sensuri, iar apa are aproximativ zece centimetri”, a declarat reprezentantul ISU.

Conducătorii auto sunt sfătuiţi ca fiecare manevră în trafic să fie efectuată numai după o temeinică asigurare, iar în situaţia în care vizibilitatea în oglinzile retrovizoare este redusă din cauza stropilor de ploaie, să folosească luminile de întâlnire pentru a reduce riscul producerii unor accidente pe fondul neasigurării la schimbarea direcţiei de mers.

Mai mulți copaci au fost doborâți de vânt, un acoperiș a fost avariat și două locuințe au fost inundate. Din fericire, nu au fost semnalate persoane în dificultate sau alte probleme deosebite din cauza vremii nefavorabile.

Potrivit IGSU, în București, un copac a căzut pe carosabil, iar patru au fost doborâți de vânt pe șase autoturisme. Pompierii au intervenit de urgenţă şi au înlăturat crengile.

 

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.