Gabriela Szabo, noul director general al CSM București

0

Gabriela Szabo a fost numită vineri în funcţia de director general al CSM Bucureşti, anunţă Primăria Capitalei. Szabo este detaşată la conducerea Clubului Sportiv Municipal pe o perioadă de cel mult un an.

„Avem acum la conducerea Clubului Sportiv Municipal Bucureşti un director cu experienţă sportivă de nivel mondial, o sportivă care a fost desemnată în urmă cu câţiva ani ‘cea mai bună atletă din lume’, fiind medaliată în repetate rânduri în cadrul olimpiadelor şi totodată deţinătoarea unor recorduri mondiale importante. Sub conducerea doamnei Szabo sper ca CSM Bucureşti să devină punct de reper în sportul românesc şi, de ce nu, în sportul mondial”, a declarat Gabriela Firea, potrivit unui comunicat de presă transmis de Primăria Capitalei.

Gabriela Szabo a fost ministru al Tineretului si Sportului. În 1999 a fost desemnată cea mai bună atletă a lumii şi cea mai bună sportivă a Europei. Absolventă a cursurilor Universităţii Babeş – Bolyai din Cluj, a urmat cursurile de master ale ANEFS şi ale Universităţii Alexandru Ioan Cuza din Iaşi, avand şi titlul de doctor în educaţie fizică şi sport. În august 2007, Gabriela Szabo a fost aleasă, în timpul congresului de la Osaka, în Comisia feminină a Federaţiei Internaţionale de Atletism (IAAF).

Numirea Gabrielei Szabo vine după ce, pe 7 iunie, Primăria Capitalei anunţa demiterea lui Alin Petrache de la conducerea clubului, susţinând că acesta ar fi intenţionat alocarea a peste jumătate de milion de euro pentru organizarea evenimentului care marcheză 10 ani de existenţă a clubului.

Alin Petrache a fost numit în funcţia de director general la CSM Bucureşti pe 11 octombrie 2016. Alin Petrache a renunţat la preşedinţia COSR după Jocurile Olimpice de la Rio, dină vara anului trecut.

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.